Bu yargı Nurettin Yıldız'a hiç dokunur mu?

Verdiği 'fetva'larla büyük tepki çeken Nurettin Yıldız'ın paylaşımları bizzat Adalet Bakanı Müsteşarı tarafından paylaşılıyor.

Bu yargı Nurettin Yıldız'a hiç dokunur mu?

“Altı yaşındaki kızlar evlenebilir”, “Kız çocukları 7-8 yaşından itibaren tesettür şekli almalı”, “Kız çocukları cehennem kadar risktir”, “Çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor” gibi ‘fetva’larıyla büyük tepki çeken gerici Nurettin Yıldız’ın nasıl olup da herhangi bir hukuksal müeyyideyle karşılaşmadığı büyük merak konusuydu.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde konuya ilişkin Meclis’teki basın toplantısında yaptığı açıklamalar, Yıldız’ın koruyan zırhın ne olduğunu ortaya koydu. Nazlıaka, Yıldız’ın AKP’nin kurduğu hukuk düzeni tarafından korunduğunu kaydederken, halen Adalet Bakanlığı Müsteşarı olan Selahattin Menteş’in Nurettin Yıldız hayranı olduğunu belirtti.

“Bu şahsın kimler tarafından korunduğunu bilmek hakkımız” diyen Nazlıaka, “ Mesela; onun bir hayranı var. Üstelik bu kişi bir müsteşar. Hem de Adalet Bakanlığı müsteşarı. Göreve gelmeden önce Nurettin Yıldız’ın konuşmalarını sosyal medyada paylaşan, beğenen Selahaddin Menteş’ten bahsediyorum.” dedi.

BU PEDOFİLİ HAMİLİ NASIL YARGILANMIYOR?

“Geçmişte Fetullah Gülen için “dokunan yanar” yasası bugün Nurettin Yıldız’a uygulanmaktadır.” diyen Nazlıaka, “Göreve gelmeden önce Nurettin Yıldız’ın konuşmalarını sosyal medyada paylaşan, beğenen Selahaddin Menteş’ten bahsediyorum. Şimdi buradan kendisine soruyorum: Sayın müsteşar, bu pedofili hamili nasıl oluyor da yargılanmıyor? Nasıl oluyor da günlerce, aylarca bekleyen dosyalar varken bu kişiye yönelik suç duyuruları 24 saat geçmeden takipsizlikle sonuçlanıyor.

Nurettin Yıldız adlı adınca AKP’nin kurduğu hukuk düzeni tarafından korunuyor. İşte tercih de tam olarak burada başlıyor. Onlar Nurettin Yıldız’dan; biz kadınlardan, çocuklarımızdan yanayız!” ifadelerini kullandı.

İŞTE NURETTİN HAYRANI MÜSTEŞAR!

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş’in sosyal medya hesabından Nurettin Yıldız’a ilişkin paylaşımlarda bulunduğu biliniyor.