Yandaş yazar 'ahlak bekçisi'ni savundu: Sevişir gibi öpüşmüşlerse...

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, metrobüste öpüştükleri iddiasıyla gençlere müdahale edilmesini "Sevişir gibi öpüşmüşlerse hak etmişlerdir" diyerek savundu.

Yandaş yazar 'ahlak bekçisi'ni savundu: Sevişir gibi öpüşmüşlerse...

İstanbul’da metrobüste iki gencin öpüştüğü iddiası üzerine, metrobüsteki bir gerici kendini ‘ahlak bekçisi’ olarak adlandırarak gençlere müdahale etmişti. Şahsın gençlere müdahalesinin ardından avukat olduğunu söyleyen bir kişinin uyarısıyla karşılaşan şahıs kendini, “Ahlak bekçiliğiyse evet ahlak bekçisiyim, ben Avrupalı değilim, benim ahlakıma ters” ifadeleriyle savunmuştu.

Habertürk’ün yandaş yazarı Sevilay Yılman da, “Ben de o öpüşen gençlere müdahale ederdim ama şundan…” başlıklı yazısında, yapılan müdahalenin doğru olduğunu savundu. Yazısında gençlerin öncelikle “hangi şekilde öpüşmüş olduğu”nun bilinmesi gerektiğini belirten Yılman, “Kısacık bir buse ise buna müdahale hiçbir gerekçeyle kabul edilemez.” derken, “Ama yatak odalarında misali sevişir gibi öpüşmüşlerse müdahaleyi hak etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Yılman’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Bence bu olayı tam yorumlayabilmek için gençlerin hangi şekil ve biçimde öpüşmüş olduğunun bilinmesi gerekiyor. Çünkü dudak dudağa da olsa bu öpüşme kısacık bir buse ise buna müdahale hiçbir gerekçeyle kabul edilemez.

Ama eğer o gençler, toplu taşıma aracında, yani tıklım tıkış insan dolu bir metrobüste şehvet ve tutkuyla, hadi daha açık yazayım, yatak odalarında misali, kimsenin olmadığını düşünüp sevişir gibi öpüşmüşlerse kusura bakmasınlar ama müdahaleyi de hak etmişlerdir.

Biliyorum bu yazdıklarım karşısında çok tepki alacağım ama buna rağmen açık ve net söylüyorum: Eğer gençler tarif ettiğim, anlattığım biçimde bir öpüşme gerçekleştirmişlerse bunu ahlak bekçiliği ya da bilmem ne adına değil ama büyük bir görgüsüzlük, nezaketsizlik olduğunu düşündüğüm için ben de onları uyarırdım. Ama bağırıp çağırmadan. Kıyamet kopartmadan.”