Yandaş Yavuz Bingöl’ün özgürlük anlayışı: Yere tükürebilmek

Yandaş türkücü Yavuz Bingöl, albümünün tanıtımı kapsamında Erdoğan'ı umarsızca övdü.

Yandaş Yavuz Bingöl’ün özgürlük anlayışı: Yere tükürebilmek

Solcu geçmişine rağmen son zamanlarda AKP’ye yanlayan ünlülerin başında gelen Yavuz Bingöl, yandaşlığını dışa vurabilmek için garip yollar seçiyor. Erdoğan’ı ve AKP’yi övme konusunda hızını alamayan Bingöl, Türkiye’deki özgürlüklerin ne kadar gelişmiş olduğunu anlatabilmek için, yurt dışında yapılamamasına rağmen ülkemizde yere tükürebildiğini ifade etti.

Çıkardığı yeni müzik albümünün tanıtımı ve reklamı kapsamında AKP’yi öven Yavuz Bingöl, Sabah’a verdiği röportajda yandaşlığına yine “pes” dedirtti.

Recep Tayyip Erdoğan’dan “200 yıllık düzene çark sokmuş Müslüman bir lider” diye bahseden Yavuz Bingöl, “dünyadaki adaletsizlikle, hukuksuzlukla bir tek Cumhurbaşkanımız savaşıyor” diye konuştu.

Yavuz Bingöl’ün albümünün tanıtımı yapabilmek adına yandaşlığın boyutunu sergilediği önemli yerler şöyle:

New York Times’ta bir gazeteci, ‘Başkan Kennedy’i devlet öldürmüştür’ diye yazabilir mi? Sıkıysa yazsın. Özgürlük bu mu? Herkes önüne geleni yazabilir mi? Biz her düşündüğümüzü söyleyebiliyor muyuz? Düşünce özgürlüğü değil, düşüncesizlik özgürlüğü ortaya çıkıyor o zaman. Yurt dışına gidin; orada yapamadığınız her şeyi burada yapabiliyorsunuz.

Orada yere tüküremezsiniz, burada tükürüyorsunuz; kırmızıda geçemezsiniz, burada geçiyorsunuz. Burada iktidar, yasal bir düzenleme yaptığında ayağa kalkıyoruz. Herkes kurallara, yasaya uyacak. Biz fazla özgür bir ülkeyiz”.

“Ortadoğu’da oynanan oyunu görüyor. Bir lider kolay yetişmiyor, bir sanatçının kolay yetişmediği gibi. Sayın Erdoğan öngörüsü olan bir lider, kıymetini bilelim. Söylediği her cümle önemli. “Siz kendi geçmişinize, kendi bağnazlıklarınıza bakın” diyor. Emin olun, onlardan çok daha demokratız, daha özgürlüğe düşkünüz. Bize ne dersi vermeye çalışıyorlar ki? Bu açıdan Erdoğan’ın takındığı tavır, bir vatandaş olarak hoşuma gidiyor, seviyorum tabii. Gerçekten kendilerine baksınlar. Sosyal olgunluğa onlardan 300 yıl önce erişmiş bir milletiz. Bunu bir lider böyle dillendirdiğince ister sağcı, ister solcu, ister Alevi, ister Kürt ol; hoşuna gidiyor. Çünkü doğruyu söylüyor. Lider, senin sesin oluyor.”

Kendisi gibi yandaş olan bir diğer ünlü isim Hülya Koçyiğit’in “Bu ülkede baskı yok, çok özgürüz” ifadesine katıldığını belirten Yavuz Bingöl, ilginç gerekçelerini ise şöyle anlattı:

“Ne kadar çok özgürüz söyleyeyim. Halkın vergilerinden toplanan paralarla alınan silahları, bu ülkenin insanına doğrultacak ve onları öldürecek kadar özgürüz. Onlarca darbe yapıp bu ülkenin gençlerini asacak kadar özgürüz. Bu ülkenin içine girerek, hendek siyaseti yaparak kamu düzenini bozacak kadar özgürüz. Böyle özgürlük olur mu! İleri demokrasi dediğin şey, kurallar silsilesidir üstadım. Siz buna uyarsanız, özgür bir ülke oluyorsunuz. Özgürlüğü, demokrasiyi birbirimizi hoyratça harcayarak, birbirimizi kolayca yıpratarak, ülke içindeki birlik beraberliğimizi korumayarak kullanıyoruz.”