Yandaş tarihçi Yavuz Bahadıroğlu: Bugün devleti yönetenleri Kadir Mısıroğlu yetiştirdi

Yandaş tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Diyanet'in Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyarete gelen tepkilere yanıt verirken "Bugün devleti yöneten nesil Kadir Mısıroğlu’nun rahle-i tedris’inden geçmiştir. Nazım Hikmet’in yetiştirmeleri devleti yönetsin istiyorsanız CHP'yi iktidara getirin" dedi.

Yandaş tarihçi Yavuz Bahadıroğlu: Bugün devleti yönetenleri Kadir Mısıroğlu yetiştirdi

Cumhuriyet, Atatürk ve laik düşmanı ‘Saray tarihçisi’ Kadir Mısıroğlu’nun 10 Kasım öncesi Diyanet İşleri Başkanı tarafından ziyaret edilmesi, kendisi hakkında da daha önce Atatürk’e hakaretten soruşturma açılmış olan bir başka yandaş tarihçi Yavuz Bahadıroğlu tarafından tarihsel bir gerçek dile getirilerek savunuldu.

Bahadıroğlu, Akit‘teki yazısında Kadir Mısıroğlu’na yapılan ziyaretin onun bütün fikirlerine katılmak anlamına gelmeyeceği teranesini tekrarlarken AKP Türkiyesi’nde devleti yönetenlerin bizzat Mısıroğlu gibi gericilerin rahle-i tedrisatından geçtiğini hatırlatarak, bu isimlerin neden korunduğunun da yanıtını vermiş oldu.

Bahadıroğlu’nun yazısında o bölüm şöyle:

“Neymiş? Kadir Mısıroğlu, “Atatürk’ü sevmez”miş. İyi ama bu ülkede sizin sayenizde, Atatürk’ü övmemek“Atatürk düşmanlığı” sayılıyor, buna Kadir Mısıroğlu ne yapsın?

Kaldı ki, yaşlı bir hastayı ziyaret etmek için tüm fikirlerini kabul etmek, bütün yazdıklarına ve söylediklerine katılmak gerekmez: Manevi dünyanız yok olunca, insani ve vicdani duygularınız da mı ölmüş?

Öte yandan, bugün devleti yöneten nesil Mehmed Âkif’in, Yahya Kemal’in, Bediüzzaman’ın, Arvasi’nin, Süleyman Efendi’nin, Mahmud Efendi’nin, Gönenli Mehmed Efendi’nin, Mahir İz’in, Necip Fazıl’ın, Kadir Mısıroğlu’nun rahle-i tedris’inden geçmiştir. Biz bu isimlerin Türk fikir hayatına büyük katkıları olduğuna inanır, hâlâ da faydalanırız…

Siz eğer Behçet Kemal’in, Falih Rıfkı’nın, Moiz Kohen’in, Agop Martayan’ın, Vedat Nedim’in, Kemalettin Kamu’nun, Nazım Hikmet’in yetiştirmeleri devleti yönetsin istiyorsanız, öncelikle CHP’yi iktidara getireceksiniz.

Yani biraz susup çalışın!”