'Yandaş Limak ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'nin inşaatını yapacak'

ABD’nin elçiliğini Telaviv’den Kudüs’e taşıma kararının ardından yapılan inşaat ihalesinde ilginç bir detay ortaya çıktı

'Yandaş Limak ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'nin inşaatını yapacak'

ABD’nin elçiliğini Telaviv’den Kudüs’e taşıma kararının ardından yapılan inşaat ihalesinde ilginç bir iddia ortaya atıldı. Kudüs’teki ABD geçici elçiliği binasını, arasında Türk inşaat şirketi Limak’ın da olduğu bir konsorsiyum yapacağı iddia edildi.

Adını AKP döneminde devletten aldığı ihalelerle duyuran Limak İnşaat’ın, Amerikalı ortağı Desbuild ile ABD’nin Kudüs’e taşıdığı büyükelçiliği geçici binası inşaatının ihalesini kazandığı iddia edildi. Amerikan hükümetinin açıkladığı belgelere göre tasarım dahil inşaatın bedeli 21.5 milyon dolar tutacak.

BAĞDAT’TA DA ÇALIŞTILAR

Limak’ın ihaleye, ABD’nin Maryland eyaletinde merkezi olan Desbuild şirketiyle kurduğu Desbuild Limak D&K adına girdiği bildirildi. Aynı konsorsiyum, daha önce de ABD’nin Irak büyükelçiliğinin inşaatında birlikte çalışmıştı. İkilin önümüzdeki günlerde ABD’nin Lübnan’daki büyükelçiliği için de çalışmaya başlaması bekleniyor.

LİMAK PROJEDE VAR MI?

Amberin Zaman’ın Al Monitor’de yayımlanan haberinde ise, Desbuild’in Türk inşaat devi ortağı Limak’ın, Kudüs büyükelçiliği projesinde yer almayacağı belirtildi.

Amberin Zaman’ın haberinde, Nihat Özdemir’e ait olan Türk ortak Limak Holding’in ise konu hakkında bir açıklama yapmadığı vurgulandı.