Yandaş gazete son anketi açıkladı: İttifak zorda

İktidara yakın Türkiye Gazetesi'nin aktardığına göre Erdoğan ve AKP'nin oy oranları arasında yaklaşık yüzde 10 fark var.

Yandaş gazete son anketi açıkladı: İttifak zorda

AKP’nin yayın organlarından Türkiye gazetesi, AKP’nin yaptırdığı son seçim anketinden çıkan sonuçları açıkladı.

Gazetede Yücel Kayaoğlu imzasıyla yayınlanan köşe yazısında aktarılan sonuçlara göre AKP yönetiminin son yaptırdığı anketlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın oyu yüzde 54, milletvekilleri seçimlerinde ise AKP’nin yüzde 44, Cumhur İttifakı’nın oyunun da yüzde 51 olduğu belirtildi.

Kayaoğlu’nun AKP kurmaylarından aldığa bilgiye göre, anketlerdeki ortaya çıkan kritik eşiğin aşılması için bu seçimlerde ‘özel’ bir yöntem kullanılacak. Genel seçim stratejisine ek olarak, seçmenin her olay karşısındaki tepkisi günlük ve anlık ölçülecek, ‘sosyal kırılganlık algısına’ göre yeni adımlar belirlenecek.

Yazıya göre AKP’nin ‘sınırda’ bir durumun yaşamamak için seçim stratejisinin büyük bölümünü yüzde 18 civarındaki kararsız kitleyi yanına çekmeye dönük adımlar atacak.

Ayrıca anketlerde Erdoğan’ın alacağı oyla ilgili ‘Nasılsa bir problem yok’ düşüncesinden hareketle teşkilatların rehavete kapılmaması için de tedbir alınacağı belirtildi.