Weinstein, tecavüz suçlamasından gözaltına alındı

Hollywood'un en ünlü yapımcısıyken gücünü kullanarak yüzlerce kadına cinsel saldırıda bulunduğu, bunları örtbas ettiği, hatta mağdurları susturmak için kariyerlerini bitirdiği ortaya çıkan Harvey Weinstein'a sonunda yargı yolu gözüktü.

Weinstein, tecavüz suçlamasından gözaltına alındı

Hollywood’da uzun yıllardır oyuncular dahil birlikte çalıştığı yüzlerce kadına cinsel saldırıda bulunduğu ancak geçen yıl ortaya çıkan ünlü yapımcı Harvey Weinstein hakkında savcılar nihayet iki resmi suçlamada bulundu. Polise teslim olan Weinstein, kelepçelenerek mahkemeye çıkarıldı.

New York’ta bir gazeteci ordusunun takip ettiği Weinstein, polise teslim oldu.Polis tarafından iki cinsel saldırı suçlamasından gözaltına alınan yapımcı, kelepçelenerek mahkemeye sevk edildi.

ŞİMDİLİK İKİ VAKADAN YARGILANACAK

Onlarca kadının itham ettiği ‘Hollywood imparatoru’ hakkında Manhattan savcıları bir vakada birinci ve üçüncü dereceden tecavüz, diğer vakada birinci dereceden cinsel zorlama suçlamalarında bulundu.

Polis kaynaklarından Weinstein’ın tutuksuz yargılanması için savcılığın talep edeceği kefaletin 2 milyon dolar olduğu haberleri geldi.

SORUŞTURMA SİLSİLESİ

New York Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Cesur taciz mağdurlarına seslerini yükseltip adalet aradıkları için teşekkür ediyoruz” denildi. Aynı zamanda New York’ta federal savcıların hakkında seks suçları soruşturması başlattığı Weinstein, Los Angeles ve Londra’da da cinsel saldırı suçlamalarından soruşturuluyor.

Weinstein’ı kamuoyu önünde ilk suçlayanlardan biri olan akrtis Rose McGowan, yapımcının polise teslim olması görüntüleri karşısında şunları söyledi:

”Benim gibi Weinstein’ın saldırılarına rağmen hayatta kalma mücadelesi veren kadınlar tecavüzcümüzün yasalar karşısında hesap vereceğinden uzun zaman önce umudu kesmiştik. 20 yıl önce bu yanlışı düzelteceğime yemin etmiştim. Bugün adalate bir adım daha yaklaştık.”

McGowan, ”Weinstein’ın saldırısına uğrayan genç kadınlardık ve ardından onun çok geniş çaplı suç ortakları ağı tarafından terörize edildik. Bugün gerçekleşenler, dünyanın her yerinde cinsel saldırıya uğradıkları gerçeğini haykıran mağdurlara umut olsun” dedi.

SOSYAL MEDYADA İFŞA KAMPANYASI

‘Weinstein gerçeğinin’ ortaya çıkmasının ardından medya ve sosyal medyada önce ünlü yapımcının saldırısına uğrayan kadınlar, ardından diğer güçlü erkeklerin mağdurları ve sonunda dünya çapında erkeklerin cinsel taciz ve saldırısına uğrayanlar seslerini yükseltmiş ve başlarına gelenleri tüm dünyayla paylaşmıştı.