Washington Post: Trump, Veliaht Prens Selman'ın yalanlarını savunuyor

Washington Post gazetesi, Suudi konsolosluğunda öldürülen Cemal Kaşıkçı konusunda Trump'ı hedef alan bir makale daha yayımladı.

Washington Post: Trump, Veliaht Prens Selman'ın yalanlarını savunuyor

Washington Post gazetesi, Suudi konsolosluğunda öldürülen Cemal Kaşıkçı konusunda Trump’ı hedef alan bir makale daha yayımladı. Söz konusu makalede “Trump, Muhammed Bin Selman’ın yalanlarını savunuyor. Kongre gerçekler üzerinde ısrarcı olmalı” başlığı kullanıldı.

Cemal Kaşıkçı cinayetini ele alan yazıda ‘Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın yüzsüzlükle gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle ilgili hesap verme zorunluluğundan kurtulmak için yalan yollara başvurduğunu ve Trump yönetiminin buna yardım ettiği’ vurgulandı.

‘CIA emri Selman’ın verdiğini kanıtladı’

CIA tarafından, Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini Veliaht Prens Selman’ın verdiği sonucuna ulaşıldığı ancak Trump’ın desteğinin devam ettiği belirtilen yazıda “ABD Hazine Bakanlığı, Kaşıkçı cinayetine ismi karışmış 17 Suudi şüpheliye yaptırım uyguladı, fakat Muhammed Bin Selman’ı ve üst düzey istihbarat yetkililerini bundan muaf tuttu.” ifadelerine yer verildi.

‘Trump hatasını kabul etmiyor’

Washington Post’un makalesinde, CIA’in olaya ilişkin edindiği ses kayıtları ile cinayet ekibinin lideri ve Washington’daki Suudi büyükelçi arasında geçen telefon görüşmelerine dair kanıtları Trump’a sundukları ancak Trump’ın yanlış yaptığını kabullenmek istemediği belirtildi.

‘Kongre harekete geçmeli’

Beyaz Saray’ın, veliaht prensinin yalanlarına yardım etmeye devam etmesi durumunda, Kongre’nin ABD dış politikasını yalanlar yerine gerçekler üzerine kurması konusunda harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.

Silah satışının durdurulması talebi

3 Cumhuriyetçi ve 3 Demokrat senatörün, Suudi Arabistan yönetimi ya da kraliyet ailesinden Kaşıkçı cinayetiyle ilgisi olanlara ABD yönetimi tarafından 30 gün içinde yaptırım uygulanmasıyla ilgili teklif sunacakları açıklanan yazıda, teklifte ayrıca Suudi Arabistan’a ABD’den yapılan silah satışının durdurulmasının da yer alacağı ileri sürüldü.