VİDEO | Yeni Şafak iki yüzlülüğü: Türkiye ne olacak?

AKP'nin yayın organı Yeni Şafak, ABD'nin Ortadoğu'daki üslerini "Ortadoğu'ya çöktüler!" başlığıyla haberleştirirken Türkiye'yi unuttu(!)...

VİDEO | Yeni Şafak iki yüzlülüğü: Türkiye ne olacak?

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak, emperyalizmin Ortadoğu’daki askeri varlıklarını arttırmasına ilişkin haberinde yine bir ikiyüzlülüğe imza attı.

Sosyal medya hesaplarından “Ortadoğu’ya çöktüler!” başlığıyla bir video haber yayımlayan gazete, ABD ve Rusya’nın bölge ülkelerindeki askeri varlıklarını rakama dökerek açıklarken, “Ortadoğu’yu tamamen bir askeri üsse dönüştüren Batılı ülkeler, bölgedeki askeri varlıklarını her geçen gün artırıyor” ifadelerini kullandı.

Ancak sözde emperyalizm konusunda ‘hassas’ olduğunu ortaya koymaya çalışan yandaş gazetenin atladığı nokta ise artık ilkokul çocuklarının dahi bildiği bir ayrıntıydı. BAE, Katar, Kuveyt gibi emperyalizmle işbirliğinde birbiriyle yarışan ülkelerdeki ABD askerlerinin sayısını paylaşan gazete, Türkiye’deki durumu ise ‘es geçti’.

Oysa geçtiğimiz yıl Eylül ayında Pentagon’un İnsan Gücü Veri Merkezi’nin hazırladığı rapora dayanarak aktarılan verilere göre, (İlgili haber için tıklayınız) ABD’nin Türkiye’deki askeri ve sivil personeli 2017’de önceki yıla göre yaklaşık 2 kat artarak 2 bin 265’e ulaştı. Emperyalist devletle işbirliğinin işbirliğinin daha da artışı anlamına gelen bu durumla birlikte, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dile getirilen ABD’nin Türkiye’deki üslerinin kapatılması talebi AKP iktidarınca sözkonusu dahi edilmedi.

İşte gazetenin ‘paylaşılması’ çağrısıyla yayınladığı video: