VİDEO | SADAT Başkanı Tanrıverdi: 15 Temmuz'dan sonra ne istediysek oldu

Bir kısmı dinci faaliyetleri nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılan eski askerlerden oluşan özel güvenlik şirketi SADAT'ın başındaki isim olan Adnan Tanrıverdi'nin ortaya çıkan bir konuşması, şirketin 15 Temmuz'dan sonra ordunun dönüşümünde nasıl bir rol üstlendiğini açıklıyor.

VİDEO | SADAT Başkanı Tanrıverdi: 15 Temmuz'dan sonra ne istediysek oldu

AKP’ye yakın islamcı eski askerler tarafından kurulan özel güvenlik şirketi SADAT’ın başındaki isim olan emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin ortaya çıkan ve karanlık yapılanmanın 15 Temmuz’dan sonraki süreçte üstlendiği rolünü açıkça gösteren nitelikteki konuşması gündem oldu.

Tanrıverdi, yine islamcı askerlerce kurulmuş olan ve ‘dernek’ görüntüsüyle faaliyet gösteren ASDER isimli kuruluşun etkinliğinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’dan sonra TSK’da gerçekleştirilen yeniden yapılandırmanın tam olarak kendilerine yaradığını ve istedikleri bir çok şeyin bu yapılandırma sürecinde gerçekleştirildiğini açıklıyor.

15 Temmuz’dan önce Anayasa Komisyonu’na Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırmasıyla ilgili tespitlerin yer aldığı bir anayasa teklifi sunduklarını belirten Tanrıverdi, darbe girişiminden sonra bu teklifte sundukları her şeyin yerine getirildiğini belirtiyor.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Güvenlik politikaları Kurulu üyeliğine de getirilen ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Tanrıverdi’nin sözleri, SADAT ekibinin AKP’nin başkanlık sistemi adlı yeni rejimde ordunun dönüştürülmesi sürecinde kritik bir işlevi olduğunu gözler önüne seriyor.

İşte Tanrıverdi’nin o sözleri: