VİDEO | Mısıroğlu Diyanet'in ziyareti için konuştu: Şeyhülislam'ın ziyareti tarihi bir hadisedir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın10 Kasım'dan önce ziyaret ettiği gerici tarihçi Kadir Mısıroğlu, "Şeyhülislam'ın beni ziyarete gelmesi tarihi bir hadisedir." dedi.

VİDEO | Mısıroğlu Diyanet'in ziyareti için konuştu: Şeyhülislam'ın ziyareti tarihi bir hadisedir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ının 10 Kasım’dan önce ziyaret ettiği gerici tarihçi Kadir Mısıroğlu, ziyaret sonrası ilk kez konuştu. Mısıroğlu, Diyanet İşleri Başkanı için Osmanlı döneminde dini konularda en yüksek derecede yetkiye sahip olan kimse anlamına gelen “Şeyhülislam” ifadesini kullandı.

Konuşmasında, Diyanet’in kendisini ziyaretinin büyük bir önem taşıdığını belirten Mısıroğlu, önceki dönemleri anlatırken “Ben vebalıydım. Kemal ilah. Ona karşı laf söyleyen birisini nasıl ziyaret edersin?” dedi.

“Ben Türkiye Cumhuriyeti’nden en itibarsız adamdım. Beni görüp de yolunu değiştiren ahbaplar biliyorum” diyen Mısıroğlu, “Şimdi de Reisi Cumhur ziyaretime geliyor. Hele hele Diyanet İşleri. Şeyhülislam geliyor ziyaretime. En korkak müessese Diyanet’ti. Şu Şeyhülislam’ın beni ziyarete gelmesi var ya tarihi bir hadisedir. Ben vebalıydım. Kemal ilah. Ona karşı laf söyleyen birisini nasıl ziyaret edersin?” diye konuştu.