VİDEO | Habertürk bu görüntüleri çok sevdi: Nasıl gururlanıyor insan değil mi?

Habertürk TV'nin El Bab'daki bir okuldan yaptığı canlı yayında, yüzleri dahi görünmeyen kara çarşaflı kadınların katıldığı 'kurs' için "İnsan nasıl da gururlanıyor" denildi.

VİDEO | Habertürk bu görüntüleri çok sevdi: Nasıl gururlanıyor insan değil mi?

TSK’nin ÖSO gruplarıyla birlikte ele geçirdiği El Bab’dan canlı yayın yapan Habertürk TV, kentte şeriat hükümlerinin uygulanmasını ‘gurur verici’ buldu.

Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, ‘güvenlik uzmanı’ sıfatlı asker eskisi Mete Yarar’la birlikte önceki gün El Bab’dan özel yayın yaptı. Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında IŞİD’in kontrolünden alınan kentin altyapısında ve sosyal yaşamda meydana gelen değişikliklerin gösterildiği yayının bir bölümünde, bir lisede açılan Türkçe kursuna devam eden kadınlar da yansıtıldı.

Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Esmer’in de Veysi Ateş’e eşlik ettiği El Bab gezisinde yüzleri dahi görünmeyen kara çarşaflı ve peçeli kadınların bulunduğu bir sınıftan görüntülere yer verilirken, manzara karşısında Ateş’in övgü dolu sözleri tepki çekti. Görüntülerin ardından Mete Yarar’a dönerek “Mete Yarar nasıl gururlanıyor insan değil mi?” diyen Ateş, “El Bab’a geliyorsun, senin dilini öğrenmek için insanlar oturmuş böyle sırada…” ifadelerini kullandı.

İşte Habertürk’teki yayının ilgili bölümü:

 

Gerici çeteler topluluğu ÖSO’nun kontrolüne girilen yerlerde kadınların başlarının örtülmesinin zorunlu hale getirildiği biliniyor. Kısa bir süre önce de CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk’ün, Afrin operasyonu ilgili ÖSO’nun kontrolündeki bir köyden yayın yaparken başını kapattığı görüntüleri yansımıştı.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/19/cnn-turk-muhabiri-osonun-girdigi-yerde-basini-kapatti/