VİDEO | 'Gitarına kanunen el koyuyorum': İzmir'de zabıta terörü

İzmir'de bir sokak müzisyeninin enstrümanına Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından el konuldu, engel olmak isteyenler darp edildi.

VİDEO | 'Gitarına kanunen el koyuyorum': İzmir'de zabıta terörü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri bir sokak müzisyeninin gitarına el koydu, engel olmak isteyenleri darp etti. Ekiplerin kentin en merkezi noktasında estirdiği terör, sokak sanatına tahammülsüzlükte CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li belediyelerden geri kalır yanı olmadığını gösterdi.

Olay dün gece Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde meydana geldi. Zabıta ekipleri, caddede müzik yapan İlker Anar isimli sokak müzisyeninin gitarına uyarı dahi yapmadan el koydu. Anar’ın “Beni uyarmadınız, gitarımı alabilir miyim? Baba yadigarı” diyerek entrümanını geri istediği sözlerine aldırış etmeyen zabıta “Gitarına kanunen el koyuyorum” yanıtını verdi. Bu sırada Anar’a destek olmak isteyen çevredeki bir kadın vatandaş da zabıta tarafından darp edildi.

Olayın sosyal medyada paylaşılması ve büyük tepki toplamasının ardından Anar, yeni bir video daha paylaşıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslendi. Anar, “Zabıtalar beni arıyormuş, 7 kişi beni döveceklermiş. Aziz Kocaoğlu haberiniz olsun.” dedi.