VİDEO | Cihatçılardan Erdoğan'a: Bizi satarsanız, 2 saat içinde...

İdlib'den video ile paylaşım yapan bir cihatçı militan, Tayyip Erdoğan'a "İdlib'i satarsan 2 saatte Reyhanlı'da oluruz" diye seslendi.

VİDEO | Cihatçılardan Erdoğan'a: Bizi satarsanız, 2 saat içinde...

Suriye’de cihatçıların kontrolündeki İdlib’e yönelik operasyon öncesi bölgedeki terör gruplarından Türkiye’ye ‘tehdit’ videosu geldi.

Sosyal medyada dolaşıma giren bir videoda Doğu Guta’dan İdlib’e gelen bir cihatçı, Erdoğan’a seslenip sınırı işaret ederek “İdlib’i satarsanız, şu gördüğünüz duvarları, şu tüneller aracılığı ile geçer, 2 saat içinde #Reyhanlı’da oluruz” tehdidini savurdu.

Cihatçı militanın tehdidi akıllara Tahran Zirvesi’nde Erdoğan’ın İdlib’de ateşkes önerisini getirdi. Erdoğan’ın bu talebi Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından geri çevrilmişti. Putin canlı yayınlanan ret cevabında “Gerçek şu ki, bugün bu masada silahlı muhalefetin temsilcileri yer almıyor. Dahası, Nusra Cephesi, IŞİD ve Suriye ordusunun temsilcileri de yok. Türkiye Cumhurbaşkanı genel olarak haklı. Evet iyi olurdu. Ama biz onların adına konuşamayız. Ve daha da önemlisi Nusra Cephesi ve IŞİD teröristlerinin insansız hava araçları ve bombalar kullanmayı bırakacağı konusunda da konuşamayız” ifadelerini kullanmıştı.