VİDEO | Arabistan'daki büyük grevde Türk patronlara öfke yükseliyor!

Suudi Arabistan’da MNG Holding'in inşaat projesinde devam eden grevde, işverenin taleplerin karşılanmasındaki umursamaz tavrı işçileri öfkelendirdi.

VİDEO | Arabistan'daki büyük grevde Türk patronlara öfke yükseliyor!


Suudi Arabistan’da MNG Holding bünyesinde faaliyet gösteren inşaat işçilerinin ödenmeyen ücretleri başta olmak üzere diğer talepleri için başlattıkları grev 5’inci gününe girerken, işverenin durumu idare etmeye çalışan tavrı tepkileri yükseltti.

1370’i Türkiye’den gidenler olmak üzere Vietnam, Mısır, Pakistan ve Somali gibi farklı kıtalardan 5 bin işçinin çalıştığı şantiyede 4 aydır ödenmeyen ücretlerin verilmesi ve insanlık dışı çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle grev başlatılmıştı. Ancak MNG Holding bünyesindeki Mapa İnşaat yetkilileri, işçilerin taleplerine karşı sadece “şartların düzeltileceğini” söyleyip somut bir adım atmamaya devam ediyor.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’ndan (İYİ-SEN) aldığımız bilgiye göre, bu sabah şantiyeye gelen yetkililer yapılan görüşmede, işçilerin hem ücretlerinin hem de şartlarının düzeltileceğini söyledi. İşçiler ise grevden önceki bir çok şikayet ve talepte de aynı yanıtın verildiğini, ancak hiç bir adım atılmadığını hatırlatarak, ücretlerinin hemen karşılanmasını istedi. Aksi takdirde ise direnişten geri adım atılmayacağı belirtildi.

İşçiler görüşmeye gelen firma yetkililerini sloganlar ve ıslıklarla protesto etti:

 

Greve katılan Mısırlı bir işçinin ise firmaya isyanı böyle kaydedildi: