Vestel'in patronu Zorlu mutlu: Cumhurbaşkanımız 'yerli' demeye devam etsin

Erdoğan'ın Vestel Venüs marka telefonları işaret etmesinin ardından Vestel markasının sahibi ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Cumhurbaşkanımız 'yerli' demeye devam etsin" diyerek memnuniyetini açıkladı.

Vestel'in patronu Zorlu mutlu: Cumhurbaşkanımız 'yerli' demeye devam etsin

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ürünlerinin alınmaması çağrısı kapsamında, Iphone’u ‘protesto’ edip Vestel Venüs marka telefonları işaret etmesinin ardından Vestel markasının sahibi Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’dan ‘teşekkür’ açıklaması geldi.

Erdoğan, dünkü açıklamasında “Amerika’nın elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız. Onların iPhone’u varsa, öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venüs var, Vestel var” açıklamasında bulunmuştu.

Business HT‘ye konuşan Ahmet Nazif Zorlu, “Bugün baktığımızda Güney Kore 1980’lerde bizden gerideyken şimdi trilyon dolara ulaşan ihracatı var. Bir tek firmasının Türkiye’nin milli hâsılasının dörtte biri cirosu var. Türk halkı olarak, Türk vatandaşı olarak bunları görmemiz lazım. Onun için, yine burada altını çizerek söylüyorum, Cumhurbaşkanımız “yerli” demeye devam etsin. Hep ‘milli milli’ diyoruz.” açıklamasında bulundu.

“ÇOK BORÇ YOK”

Türkiye’nin bugünleri atlatacağını ifade eden Nazif Zorlu “Dedikodular Türkiye’nin çok borcu olduğunu söylüyor. Esasını altını çizerek söyleyeyim: Türkiye’nin çok borcu yok. 450 milyar dolar borcu var. İhracatına baktığımızda 170 milyar dolara yakın ihracat yapacak. 30 milyar dolar turizmden, görünmeyen de 20 milyar dolarla aşağı yukarı çok az bir açıkla biz bu açığı kapatabiliriz. En önemlisi ihracata daha çok önem vermemiz lazım bu saatten sonra.” dedi.