Varlık Fonu yönetiminden alınan Yiğit Bulut: Tek kuruş maaş almadık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Varlık Fonu yönetiminde bulunduğu srrada 'tek kuruş maaş almadığını' iddia etti.

Varlık Fonu yönetiminden alınan Yiğit Bulut: Tek kuruş maaş almadık

Çok sayıda büyük kamu iştirakinin tek çatı altında birleştirildiği Varlık Fonu’nun yeni yönetiminde yer almayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, kurumun yönetiminde görev yaptığı süre boyunca hiçbir yönetim kurulu üyesinin tek kuruş maaş almadığını öne sürdü.

Yiğit Bulut, AKP’nin yayın organı Star‘daki konuyla ilgili yazdığı “Ekonomik vesayet peşinde koşan hayalperestler” başlıklı yazısında “Varlık Fonu için çok doğru bir modelleme ortaya çıktı. Zaman ve tecrübe ile model daha da gelişecektir” dedi.

“Konu hakkında birçok yalan yanlış haber yapılıyor. Başbakan’a bağlı ilk yönetim kurulu yeni döneme geçilmesiyle ortadan kalkmıştı” diyen Bulut, şöyle devam etti:

“Yeni sistem ile ortaya çıkan yeni modelleme ve yeni Yönetim Kurulu ile çok hızlı adımlar atılacak. Her zaman ‘maaş’ spekülasyonu yapıldı. İlk yönetim kurulu tarafından alınan ‘maaş almama’ kararının yenilenmesi çok önemli ve kamuoyu tarafından çok iyi bilinmeli. İlk ayrılan YK Başkanı Bostan dahil olmak üzere Varlık Fonu bünyesinde görev yapan yönetim kurulu üyeleri ilk günden bugüne ve yarınlara tek kuruş maaş almadı ve yeni YK kararı ile yine almayacak. Bu milli bir görev ve çok önemli adımlar atılacak. Spekülasyon yapmaya çalışanlara duyurulur.”