Ürdün, 300 Beyaz Miğfer üyesini Batı ülkelerine gönderdi

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, 3 ay önce Suriye'den Ürdün'e kaçan yaklaşık 300 Beyaz Miğferler üyesinin Batı ülkelerinde yeniden iskan edilmek üzere ülkeden ayrıldığını açıkladı.

Ürdün, 300 Beyaz Miğfer üyesini Batı ülkelerine gönderdi

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, 3 ay önce Suriye’den Ürdün’e kaçan yaklaşık 300 Beyaz Miğferler üyesinin Batı ülkelerinde yeniden iskan edilmek üzere ülkeden ayrıldığını açıkladı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Sivil savunma görevlileri olan 279 Suriyeli Beyaz Miğferler üyesi ülkeden ayrıldı. Birleşmiş Milletler’in insani sebeplerle yaptığı başvuruda bu kişileri 3 ay içinde alma sözü üzerine, İngiltere, Almanya ve Kanada’nın yeminli yazılı ifadesinin ardından, Ürdün hükümeti bu kişilerin Batılı ülkelerde yeninden iskan edilmnesi için geçişlerine izin verdi” dendi.

Temmuz ayında Suriye ordusunun ilerleyişi üzerine Beyaz Miğferler üyeleri, İsrail askerleri ve Batılı ülkelerin de yardımıyla, önce İsrail kontrolündeki Golan Tepeleri’ne geri çekilmiş ardından da Ürdün’e kaçmıştı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın talebi üzerine Beyaz Miğferler üyelerinin tahliyelerine yardım etiklerini açıklamıştı.