Üniversite tercih kılavuzu yayımlandı

YKS sınav soru ve cevaplarının ÖSYM tarafından yayımlanmasının ardından şimdi de YKS tercih kılavuzu adayların erişimine sunuldu.

Üniversite tercih kılavuzu yayımlandı

YKS sınav soru ve cevaplarının ÖSYM tarafından yayımlanmasının ardından şimdi de YKS tercih kılavuzu adayların erişimine sunuldu.

Üniversite adayları bu yıl ilk kez uygulanan sınavın ardından ÖSYM bir mağduriyet yaşanmaması adına YKS sonuçlarını açıklamadan ön bilgilendirme amaçlı tercih kılavuzunu adayların erişimine sundu. Adaylar Üniversite puanları ve kontenjanları hakkında bu kılavuz üzerinden bilgi sahibi olabilecekler. Ayrıca adayların hangi puan türü ile hangi bölümleri tercih edebileceği bilgisi de YKS tercih kılavuzunda yer alıyor.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını, 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tablo 4’teki yükseköğretim programlarını, 2018-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Yukarıdaki açıklamalara göre her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4’ten bularak tercih sırasına koyması gerekir. Tercih sırası önemlidir. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacaktır.

Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecektir.

2018- YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacaktır.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN