Üniversite öğrencisine muhbirlik teklif ettiler: Simit satıp onurlu yaşarım

Üniversite öğrencisini 'kargodan arıyoruz' diye çağırıp muhbirlik teklif ettiler.

Üniversite öğrencisine muhbirlik teklif ettiler: Simit satıp onurlu yaşarım

Ege Üniversitesi öğrencisi Hazal K., Rektörlüğe bağlı öğrenci komisyonunda olduğunu iddia eden kişilerin “Sana maddi yardımda bulunmak istiyoruz karşılığında da örgütlerden bize bilgi aktarmanı istiyoruz. Başına hiçbir şey gelmeyecek ve atama, iş bulma gibi konularda yardım edeceğiz” diyerek bilgi sızdırması yönünde vaat ve tehditlerde bulunduklarını iddia etti.

Sosyal medya hesabında konuyla ilgili açıklama yapan Hazal. K., kargodan aranır gibi çağrıldığını ve kargoya gittiğinde onu bekleyen iki kişi tarafından bilgi sızdırması yönünde tehdit eğildiğini iddia etti.

Genç kadın, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“10 Nisan 2018 günü öğlen saat 12.00’da arkadaşımla otururken bir telefon geldi. Kargodan aradıklarını Konak şubesinde kargom bulunduğunu gelip almam gerektiğini söylediler. Söyledikleri kargo şubesine gittim fakat orada çalışanlar burada kargonuz yok biz aramadık dediler. Dışarı çıktım. Bir kadın ve bir erkek beni karşıladı, beni onların aradığını okuldan rektörlükten geldiklerini, bölümümle ilgili soracakları şeyler olduğunu söylediler. Kargocuyuz diye yalan söylediğimiz için özür dileriz ama sana bir şekilde ulaşmamız gerekiyordu, okulda görüşemezdik dediler. Korkmamam gerektiğini söyleyerek rektörlüğe bağlı öğrenci komisyonundayız, okulda öğrenciyiz dediler. Bölümümle ilgili sorunlar olduğunu ve bölümden gizli bir temsilci çıkartmak istediklerini söylediler. Hemen olduğumuz yerde bir kafeye oturduk. Oturduktan sonra kadın olan bana ‘biz aslında siyasi örgütlerin faaliyetlerini takip eden bir yapıyız. Sana maddi yardımda bulunmak istiyoruz, karşılığında da örgütlerden bize bilgi aktarmanı istiyoruz. Başına hiçbir şey gelmeyecek ve atama, iş bulma gibi konularda yardım edeceğiz dediler. Bu ahlaksız onursuz teklifi tabiki de kabul etmeyip bağırmaya başladım. Bir daha karşıma çıkmamalarını ve kendilerini şikayet edeceğimi söyledim. Tekliflerini kabul etmeyince ‘konservatuarın atamaları zor, biz senin atanmanı sağlayacağız. Birkaç gün düşün biz sana yine ulaşırız’ dediler. Bir daha karşıma çıkamayacaksınız dedim, sizin ajanlık teklifinizi kabul etmiyorum yüz kere de arasanız kabul etmeyeceğim dedim ve bağırmaya başladım. Ben böyle söyleyince evini ve okulunu biliyoruz diyerek beni tehdit ettiler. Fotoğraflarını çekmeye çalıştım fotoğrafını çektiğimi fark edince erkek olan elime vurdu ve telefonu almaya çalıştı. Hızla oradan koşarak uzaklaştım. Avukatıma gidip bir dilekçe yazarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu olayın tekrarlanmaması ve benim tekrar bu kişiler tarafından taciz rahatsız edilmemem için savcılığın gerekeni yapması için şikayette bulundum. Şunu bilsinler ki bu teklifi asla kabul etmeyeceğim. Gerekirse atanamamam, parasız kalırım ama simit satıp onurlu yaşarım. Yüz kere daha yoluma çıksalar kabul etmeyeceğim şerefim satılık değildir.”