Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’ne başvuru tarihi açıklandı

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’ne başvuru tarihi açıklandı.

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’ne başvuru tarihi açıklandı

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’ne başvuru tarihi açıklandı.

Çanakkale’de gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’ne başvurular başladı.

3-4-5 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival için başvuruda son tarih ise 1 Eylül olarak duyuruldu.

Sadece 2017 ve 2018 yılında üretilmiş kısa filmlerin yer alabileceği festivale katılım ücretsizken, filmlerin süresinin en az 5 dakika, en çok ise 30 dakika olması da katılımın şartları arasında yer alıyor.

Yarışma sonucunda kazananlardan 1.’ye 7.000 TL, 2.’ye 5.000 TL, 3.’ye ise 3.000 TL para ödülü verilecek.

Festivalde kısa film gösterimlerinin yanı sıra önemli sanatçıların katılacağı söyleşiler de gerçekleşecek.

Truva Atı Kısa Film Festivalinin amaçları arasında, ülke sinemasının gelişimine katkı sağlayacak yeni sinemacıları teşvik etmek, farklı kültürlerden gelen kısa filmleri seyirciye ulaştırmak, festival aracılığıyla uluslararası kültürel diyaloğu geliştirmek ve kısa filmlerin yapımını özendirmenin yer aldığı ifade ediliyor.

Ayrıca farklı tür ve temalı kısa filmlerin mümkün olabildiğince daha çok izleyiciye ulaşmasını sağlamak, bir festival kültürü içerisinde alanında yetkin profesyoneller ile atölyeler, söyleşi ve paneller düzenleyerek sinemanın tartışılacağı nitelikli bir platformu sağlamak ve festival aracılığı ile Çanakkale’nin kültürel bir marka olarak tanınırlığına katkı sağlamak da festivalin hedefleri arasında.