Ülker'in patronu uçaklarını sattı, Sabancı'nın şirketi havacılıktan çekildi

Sabancı ailesinin kurduğu DÖYSA VIP havacılık sektöründen çekilirken, kriz söylentileriyle anılan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in iki uçağını sattığı aktarıldı.

Ülker'in patronu uçaklarını sattı, Sabancı'nın şirketi havacılıktan çekildi

DÜNYA Gazetesi yazarı Kerim Ülker, Sabancıların kurduğu DÖYSA VIP’nin havacılık sektöründen çekildiğini duyururken, Ülker’in patronu Murat Ülker’le ilgili de dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Kerim Ülker, “Türk devi havacılıktan çekiliyor” başlıklı yazısında, “Pegasus’un ardından Sabancı Ailesi’nin kurduğu ikinci havayolu şirketi DÖYSA VIP Havacılık oldu. 2007’de Demir, Ömer ve Yalçın Sabancı tarafından kurulan, adını da kurucularından alan DÖYSA, 11 yılın ardından sektörden çekilme kararı aldı. DÖYSA, satış işleminin tamamlanmasıyla VIP hava taksi hizmetini sona erdirecek. İlk kurulduğunda 150 bin TL sermayesi olan DÖYSA, sektörde ciddi bir oyuncu olacağının sinyalini vermiş, sermaye artırımı ile bu tutarı 55.8 milyon TL’ye çıkarmıştı” ifadelerini kullandı.

ÜLKER SATTI, CENGİZ ALDI

Kerim Ülker bir süredir adı krizle anılan Murat Ülker’in ise iki uçağını sattığını belirterek, “Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, 2 uçağını sattığını, tarifeli sefer kullanacağını açıkladı. Doğuş Grubu’na ait Körfez Havacılık’ın bazı hava araçlarını vitrine çıkardığı konuşuluyor” dedi.

DÜNYA yazarının aktardığına göre Murat ülker uçaklarını satarken Cengiz İnşaat’ın patronu Mehmet Cengiz de eski uçağı Falcon 2000XLS’yi satıp yerine Dassault Falcon 7X’i aldı.