Twitter 'trol'lerinden 3. havalimanı eylemine karşı atak

Gece boyu işçilere hakaretler eden, bu eylemin bir 'provokasyon' olduğunu iddia eden ve işçileri hainlikle suçlayan hesaplara, 'Aktrol' adı verilen 'bot' hesaplar da destek vererek işçi düşmanı kampanyayı büyütmeye çalışınca ortaya bu görüntüler çıktı:

Twitter 'trol'lerinden 3. havalimanı eylemine karşı atak

Dün sabah saatlerinde 3. havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler, şantiye sahasında kullandıkları servislerin yetersiz olması ve gelen yağmurla beraber katlanılamaz olan kötü ulaşım koşulları başta olmak üzere şantiyedeki insanlık dışı koşullar sebebiyle sabah mesaisine başlamamış, patrona tepkisini koymuş ve direnişe geçmişti.

Bunun üzerine direnişe geçen işçiler, ‘Eyleme çıkan işçileri cezalandıracağız” denilerek firma yetkililerince tehdit edilmiş ve jandarmanın biber gazıyla dağıtılmaya çalışılmıştı.

Jandarmanın biber gazlı mücadelesi sonrası işçiler, işçi örgütleri ve ana akım medyanın aksine işçilerin direnişini takip eden sosyal medya kullanıcıları  hashtagiyle Twitter’da gündem olmuştu.

Akşam geç saatlere kadar devam eden direnişin ardından, polis ve jandarma şantiye alanına yığınak yapmış, operasyona hazırlık görüntüsü vermişti. Binlerce işçinin koğuşlara tıkıldığı ve görüntü alanın veya koğuşlardan dışarı çıkanın gözaltına alınacağı tehditlerine rağmen direnişteki işçiler en temel haklarını duyurmak için hashtagini kullanmış ve yine gündem olmuştu.

Gece geç saatlerde gelen jandarma operasyonu ve gözaltıları da   şeklinde duyuran inşaat işçileri ve emek örgütlerine karşı, AKP’lilerin sıkça kullandığı bir karşılık gelerek,  şeklinde bir karşı kampanya örgütlendi.

Gece boyu işçilere hakaretler eden, bu eylemin bir ‘provokasyon’ olduğunu iddia eden ve işçileri hainlikle suçlayan hesaplara, ‘Aktrol’ adı verilen ‘bot’ hesaplar da destek vererek işçi düşmanı kampanyayı büyütmeye çalışınca ortaya bu görüntüler çıktı: