Tutsaklığının 6. gününde Helin'den haber var!

'Erdoğan'a hakaret' suçlamasıyla 6 gündür hukuksuz şekilde tutuklu bulunan TKH'li üniversiteli Helin Nigit'in cezaevindeki durumu ile ilgili avukatı Manifesto'ya konuştu.

Tutsaklığının 6. gününde Helin'den haber var!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi üniversite öğrencisi Helin Nigit, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla hukuksuz şekilde gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

2014 ve 2016 yıllarında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları gerekçe gösterilerek savcının talimatıyla gözaltına alınan Nigit, 7 Şubat günü çıkarıldığı mahkemede tutuklamaya gerekçe oluşturacak delilleri inceleme gereği bile görmeyen hakimin kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Manifesto’nun ulaştığı Helin Nigit’in avukatı Fulya Durak, dün Amasya E Tipi Cezaevi’nde ziyaret ettiği Helin’in moralinin çok yüksek olduğunu belirtti. Avukat Durak, tutuklanma kararını kimsenin beklemediğini söylerken, karara adliyedeki memur ve polislerin bile şaşırdığını kaydetti.

Durak, tutsaklığının 6. gününe girilen Helin’in, ailesinin ve dışarıdaki yoldaşları ile arkadaşlarının kendisine verdiği destekten ötürü yalnız olmadığını bildiğini belirtti.

Helin’in tiyatrocu olması nedeniyle cezaevinde bol bol malzeme topladığını söyleyen Durak, ancak okuyacak çok fazla kitap olmaması ve dışarıdan yeterince haber alamamaktan şikayetçi olduğunu olduğunu iletti. Durak, Helin’in bir başka canını sıkan durumun da tutukluluğun uzaması halinde devamsızlık nedeniyle okulunun uzaması olduğunu aktardı.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/12/tutsakliginin-5-gununde-helinin-babasi-konustu-benim-kizim-gucludur-kimse-boyun-egmemizi-beklemesin/

http://gazetemanifesto.com/2018/02/07/tkh-uyesine-gerekcesiz-tutuklama-karari/