TÜSİAD Başkanı'ndan Hükûmet'e: Aksiyon zamanı

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Hükümet'e "yapısal reform" çağrısı yaparak "Ekonomide gürlediğiniz kadar yağmanız lazım. Zaman artık aksiyon zamanıdır." dedi.

TÜSİAD Başkanı'ndan Hükûmet'e: Aksiyon zamanı

Patronlar örgütü TÜSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Hükûmet’e çağrıda bulunup “yapısal reformlar için aksiyon zamanı.” dedi.

Hatay’da ’Güçlü İşletmeler, Güçlü Ekonomi’ konulu konferansta konuşan Bilecik, “Gerek küresel gelişmeler, gerekse içeride ülkemize özgü koşullar nedeniyle finansman maliyetlerinin bir süre daha yüksek seyretmeye devam etmesi muhtemeldir.” derken “Genel olarak dünyada artık ucuz ve bol parayla büyüme dönemi sona erdi. Bugün, dünyada böyle bir rüzgar yok. Ancak biz, rüzgar yoksa küreklere yükleneceğiz” diye konuştu.

“GÜRLEMEYİN YAĞIN, AKSİYON ZAMANI”

Türkiye’nin bu “zorlu” dönemin üstesinden gelmek için hiç vakit kaybetmeden bir “reform takvimi” oluşturması gerektiğini kaydeden Bilecik, “Ekonomide gürlediğiniz kadar yağmanız lazım. Zaman artık aksiyon zamanıdır. Verimlilik artışlarıyla büyümenin desteklenmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için işgücü, vergi, eğitim, inovasyon ve dijitalleşme alanlarında kendimizi geliştirmeliyiz.” dedi.

Serbest piyasa ekonomisi ilkelerinden taviz verilmemesi vurgusu yapan Bilecik, “Bunun yolu en başta şeffaf, uzlaşmacı, adil ve demokratik bir toplum olmaktır. Güçlü bir ekonominin olmazsa olmazı, güçlü bir demokrasidir. Ekonomik reformlarla eşzamanlı olarak demokratik açılımlar, ifade ve basın özgürlüğünün sağlanması ve özgürlük alanlarının genişletilmesi bu nedenle önemlidir” ifadelerini kullandı.