Türkiye Komünist Hareketi: Metin Kurt'u unutmayacağız

Komünist spor emekçisi Metin Kurt aramızdan ayrılışının 6. yılında anılıyor.

Türkiye Komünist Hareketi: Metin Kurt'u unutmayacağız

Türkiye Komünist Hareketi, komünist futbolcu ve spor emekçisi Metin Kurt’un aramızdan ayrılışının 6. yılında bir açıklama yayımladı.

Metin Kurt’un hayatını spor emekçilerinin örgütlenmesine adamış ve komünist kimliğini saklamaktan asla beis görmemiş, örgütlü mücadeleyi her türlü değerin üzerinde gören bir spor emekçisi olduğuna değinilen açıklamada, “Yoldaşımız, ağabeyimiz Metin Kurt’u ölümünün 6. yılında sevgi, saygı ve özlemle anarken, atılan hiç bir şutun emekçilerin kalesine girmeyeceğine dair sözümüzü yinelemeyi bir borç biliriz.” ifadeleri kullanıldı.

“Metin Kurt’u unutmayacağız!” başlıklı açıklama şöyle:

“Türkiye’de sporun bugün geldiği nokta düşünüldüğünde, 6 yıl önce bugün aramızdan ayrılan Metin Kurt’un hem önemini hem de bıraktığı boşluğu daha iyi anlayabiliyoruz.

Sahadaki ismi ile Çizgi Metin; hayatını spor emekçilerinin örgütlenmesine adamış, komünist kimliğini saklamaktan asla beis görmemiş, örgütlü mücadeleyi her türlü değerin üzerinde gören bir spor emekçisi idi.

Türkiye spor tarihinin ilk boykotuna imza atan, Spor Emek Sen ile sendikalaşmanın fitilini ateşleyen, Sportmence dergisi ile spora bakışa teorik bir çerçeve getiren Metin Kurt aynı zamanda Türkiye Komünist Partisi üyesi, örgütlü bir komünist idi.

Biz yoldaşları için Metin Kurt’un aramızdan ayrılışı hiç kuşkusuz yeri doldurulması zor bir boşluk bıraksa da, omuzlarımıza da onun mücadelesini daha ileriye taşımak gibi sorumluluklar yüklemiştir.

Yoldaşımız, ağabeyimiz Metin Kurt’u ölümünün 6. yılında sevgi, saygı ve özlemle anarken, atılan hiç bir şutun emekçilerin kalesine girmeyeceğine dair sözümüzü yinelemeyi bir borç biliriz.

TKH Genel Merkez

24.08.2018