Türkiye Komünist Hareketi: Komünizm düşmanlarına geçit yok!

Türkiye Komünist Hareketi, Ukrayna Komünist Partisi'nin gençlik örgütü Konsomol üyelerine devlet güdümlü faşist saldırı düzenlenmesinin ardından bir açıklama yayımladı.

Türkiye Komünist Hareketi: Komünizm düşmanlarına geçit yok!

Türkiye Komünist Hareketi, Ukrayna Komünist Partisi’nin gençlik örgütü Konsomol üyelerine devlet güdümlü faşist saldırı düzenlenmesinin ardından bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Faşist ve neo-Nazi gruplarla ilişkisi bilinen Ukrayna hükümeti, Avrupa Birliği ve NATO tarafından bölgedeki çıkarları doğrultusunda açıkça desteklenmektedir.” denildi.

Açıklama tamamı şu şekilde:

26 Aralık Salı günü, Kiev’de Ukrayna Komünist Partisi’nin gençlik örgütü Komsomol üyelerine yönelik faşist bir saldırı düzenlendi. Komünistlere saldıran faşistlerin Ukrayna hükümeti tarafından bizzat yönlendirildiği ve finanse edildiği bilinmektedir. Dahası, olay yerine gelen polisler dahi faşistlere müdahale etmemiştir.

İşbirlikçi Ukrayna hükümeti, 2014 yılında başlayan Euromaidan olayları sonrasında iktidara gelmiş ve ilk icraatlarından biri Ukrayna Komünist Partisi’ni yasaklamak olmuştur. Faşist ve neo-Nazi gruplarla ilişkisi bilinen Ukrayna hükümeti, Avrupa Birliği ve NATO tarafından bölgedeki çıkarları doğrultusunda açıkça desteklenmektedir.

Ukrayna hükümeti ve faşist gruplar bilmelidir ki, komünistlerin tarihi aynı zamanda faşizmle mücadele tarihidir. Bu saldırılar ve baskı politikaları tıpkı geçmişte işe yaramadığı gibi şimdi de işe yaramayacaktır.

Ukrayna Komünist Partisi’ne yönelik yasaklamalar derhal kaldırılmalı, baskı politikaları son bulmalıdır. Türkiyeli komünistler olarak Ukraynalı yoldaşlarımızın yanındayız.