Turkcell'in yeni rezaleti ortaya çıktı: 12 yıllık çalışanını ALİKEV'e destek verdiği gerekçesiyle işten atmış

Adı sürekli olarak çocuk tacizciliği ve tecavüzcülüğü ile birlikte anılan AKP'nin destek verdiği kuruluş Ensar ile birlikte anılan Turkcell'in yeni bir skandalı daha ortaya çıktı.

Turkcell'in yeni rezaleti ortaya çıktı: 12 yıllık çalışanını ALİKEV'e destek verdiği gerekçesiyle işten atmış

Adı sürekli olarak çocuk tacizciliği ve tecavüzcülüğü ile birlikte anılan AKP’nin destek verdiği kuruluş Ensar ile birlikte anılan Turkcell’in yeni bir skandalı daha ortaya çıktı. Turkcell, İsmail Korkmaz Vakfı’na destek verdiği gerekçesiyle 12 yıllık çalışanını işten çıkarmış.

12 yıldır Turkcell’de çalışan Alper Merdoğlu, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na (ALİKEV) verdiği destek gerekçesiyle işten haksız bir şekilde çıkartıldı ve işe iade davasını kazanmasına rağmen işine dönemiyor.

Haziran Ayaklanması sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak için kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na (ALİKEV) 2017 yılında verdiği bir yüzme yarışmasında verdiği destek sebebiyle işten çıkartılan Alper Merdoğlu, mahkemenin işe iade kararına rağmen işine dönemiyor.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre Turkcell, mahkemenin işe iade kararına Yargıtay’da itiraz etti. Mahkeme kararının hiçe sayılmasına itiraz eden Merdoğlu, “Mahkeme kararı aslında Turkcell için bir fırsattı. Kamuoyunun bu davayla ilgili bugüne kadar gösterdiği tepkiye Turkcell bir mesaj vermeliydi” diye konuştu.

Aynı zamanda TMMOB Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı da olan Alper Merdoğlu, “Mahkeme, Turkcell’in hakkımda verdiği kararla ilgili, firmanın yanlış ve taraflı bir karar verdiğini ifade etmişti. Fakat Turkcell kararı temyiz edip Yargıtay’a taşıyarak yanlışında ısrar ediyor. Aslında Turkcell gibi önemli bir şirketin olgun davranarak, hukukun üstünlüğü ve toplumsal barış adına olumlu bir mesaj vermesi ve kararı uygulamasını beklerdik” diye konuştu.

Turkcell: “Şirketle olan güven ilişkisi zedelenmiştir”

Turkcell tarafından konuyla ilgili mahkemeye yazılan dilekçede, “Turkcell’in içinde bulunduğu bilişim sektörünün stratejik önemi ve iletişim işinin kamu hizmeti vasfı olması dolayısıyla, hakkında alınan çeşitli duyumlar doğrultusunda şüphe bulunmuş ve şirketle olan güven ilişkisi zedelenmiştir” ifadeleri yer alıyor.