'Türkçe ezan' tartışmasında disipline sevk edilen Yılmaz: Önce camileri ahır yaptılar diyenlere cevap verin

CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, ''ezan Türkçe okunsun'' sözleri nedeniyle partisi tarafından disipline sevk edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Türkçe ezan' tartışmasında disipline sevk edilen Yılmaz: Önce camileri ahır yaptılar diyenlere cevap verin

CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, ”ezan Türkçe okunsun” sözleri nedeniyle partisi tarafından disipline sevk edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre, RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan ”Bidebunudinle” programına konuk olan Yılmaz, disipline sevk edilmesine tepki gösterdi.

‘Ben de inançlı bir insanım’

Yılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu tartışmayı ben başlatmadım. Tartışma din değil dil tartışması. Atatürk’e hakaretten dolayı savunma yaptım ve Türkçe’nin aşağılanmasına karşı olduğumu söyledim. Herkesin görüşüne de saygı duyarım. Ben inançlı bir insanım.” diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, “Ben orada bırakın Türkçe de okunsun Arapça da okunsun diyorum. Amaç anlamak onu söylemeye çalışıyorum. Türkçe’yi aşağılamayı bırakın diyorum.” sözlerine yer verdi.

Dine aykırı bir şey söylemediğini belirten Yılmaz, ”Halk beni biliyor. Nasıl bir insan olduğumu biliyor. Ülkeme değerlerime nasıl bağlı olduğumu biliyor. Bu tür tartışmalar gündemi saptırmak, seçim öncesi nemalanmak üzerine yapılıyor.” dedi.

‘Önce camileri ahır yaptınız diyenlere cevap versinler’

Erdoğan’ın CHP’ye yönelik ‘camileri ahır yaptılar’ sözlerine de değinen Yılmaz, “Camileri ahır yaptınız gibi sürekli aşağılayıcı konuşan insanlara cevap veririm. Keşke disipline sevkedenler bunlara cevap verselerdi. Ben doğru bildiğimi savunacağım.” ifadelerinde bulundu.

‘Amacım Türkçe’ye sahip çıkmaktı’

Yılmaz, ‘Ezan Türkçe okunsun’ sözleriyle Türkçe’ye sahip çıkmayı amaçladığını ifade ederek “Ezan Türkçe okunsun, Arapça okunsun gibi bir şey demiyorum. Kendi dilini aşağılama diyorum” dedi.

Yılmaz, sözlerine “Bu milleti geçmişini kurcalamayın diyorum. Kaşımayın diyorum. Atatürk’e getirilmek isteniyor. Ben bunu anlamıyorum sanıyorlar ama her şeyin farkındayım.” ifadeleriyle devam etti ve “Bugün partinize, kültürünüze, yaşam tarzınıza hakaret ediyorlar. Ses çıkartmıyorsunuz aman zamanı değil diyorsunuz. Ama artık bir nokta geliyor her şeyin gitmiş oluyor. Bunlara da birinin iki kelime söylemesi lazım.” açıklamasında bulundu.