TSK: ABD Silahlı Kuvvetleri ile devriye faaliyeti icra edildi

Trump yönetiminin yaptırımları nedeniyle 'ABD karşıtı' söylemlerde bulunan AKP'nin Suriye'de Yankee ile beraberliği devam ediyor.

TSK: ABD Silahlı Kuvvetleri ile devriye faaliyeti icra edildi

AKP iktidarı Washington yönetiminin Türkiye’ye uyguladığı yaptırımlar ve döviz kurundaki büyük dalgalanmalar nedeniyle ‘ABD karşıtı’ rolüne bürünürken, Suriye’de ABD emperyalizmiyle işbirliğini sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı bölgesi ile Menbiç arasında kalan hatta devriye faaliyeti yürütüldüğü açıklandı. Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta 15 Ağustos 2018 tarihinde 30’uncu koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edilmiştir.” denildi.

Bugün ABD öncülüğündeki ‘IŞİD karşıtı koalisyon’un komutanlarından Felix Gedney de Pentagon’da düzenlenen basın brifingine telekonferans yoluyla bağlanarak “Menbiç’teki sürecin planlandığı gibi devam ettiğini belirtmiş ve “Türk güçleri, Menbiç sınırındaki bağımsız koordineli devriyelerine devam ediyorlar ve bu devriyeler oldukça başarılı geçiyor” dedi. Gedney, “Ortak devriyeler için eğitimler yakında başlayacak. Hazır olduğumuzda ve (devriyeler için) eğitimler yapıldığında ortak devriyeleri uygulamaya geçeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.