TSK: ABD ile Menbiç Uygulama Planı'nda anlaştık

TSK'dan yapılan açıklamada, Türkiye ve ABD askeri yetkililerinin, 'Menbiç Uygulama Planı'nda anlaşmaya vardıkları bildirildi.

TSK: ABD ile Menbiç Uygulama Planı'nda anlaştık

TSK’dan yapılan açıklamada, Suriye topraklarında bulunan Menbiç ilinin duruma ilişkin ”ABD ile Türk askeri yetkilileri Menbiç planı üzerinde anlaştı” denildi.

TSK’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar le ABD Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekât Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti’nin Menbiç’le ilgili yol haritası için telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Akar-Scarparrotti görüşmesinde Suriye’nin kuzeyindeki güvenlik durumu ile Menbiç yol haritasıyla belirlenen güvenlik prensipleri ele alındı.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Türkiye ve ABD askeri yetkililerinin katılımıyla, ABD’nin Avrupa Komutanlığı Karargâhı/Stuttgart’ta 12-13 Haziran 2018 tarihlerinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantıda, Türkiye ve ABD askeri yetkileri tarafından, üzerinde çalışılan Münbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kalınmış ve mutabık kalınan metnin, müteakip görüşmeler için, her iki ülkenin üst makamlarına sunulması kararlaştırılmıştır.”