Trump’ın özel temsilcisi McGurk, Rakka’da YPG’yi ziyaret etti

Trump'ın IŞİD'le Mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Suriye'nin Rakka kentine giderek YPG ve Rakka Sivil Meclisi yetkilileri ile görüştü

Trump’ın özel temsilcisi McGurk, Rakka’da YPG’yi ziyaret etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın IŞİD’le Mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Rakka’da YPG ve Rakka Sivil Meclisi yetkilileriyle görüştü.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre, YPG kaynaklarından edinilen bilgide, ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin komutanı Binbaşı James Jarrard ile bazı koalisyon güçleri yetkilileri bugün öğlen saatlerinde askeri bir helikopterle Rakka kentinde giderek Rakka Sivil Meclisi eşbaşkanı Halit Berkel ve yöneticileriyle görüştü.

Görüşmede Rakkalı sivillerin durumu ele alınırken, kentin IŞİD’den alınmasından sonrası onarımı da konuşuldu. McGurk’un Rakka Sivil Meclisi’ne siviller için ve kentin yeniden onarımı için yardımları artırma sözü verdiği öğrenildi.

Rakka Sivil Meclisi Eşbaşkanı Halit Berkel, ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ve koalisyon askerlerinin Rakka’yı ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu ziyaret, Demokratik Suriye Güçleri’ne ve Rakka Sivil Meclisi’ne destek amaçlıdır. Brett McGurk ve koalisyon askerleriyle yarım saat süren bir toplantı yaptık. Toplantıda, Rakka’nın yeniden onarımı konuşuldu ve bu konuda söz verdiler. McGurk ve koalisyon askerleri aynı zamanda siviller için de yardım sözü verdiler. Toplantıda, önümüzdeki dönemde yapılacak projelere ve ilişkilerin daha da geliştirilmesine ilişkin konular konuşuldu.”

‘Askeri yardımlar arttırılacak’

McGurk, daha sonra Rakka kenti yakınlarında YPG’nin komutanları ile Demokratik Suriye Güçleri’nin komutanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Öte yandan, Mcgurk’un YPG ve DSG’ye yaptıkları askeri yardımlarının artırması konusunda da söz verdiği öğrenildi.