Trump'ın övgüsüyle mutlu oldular: Erdoğan dışında hiç kimse...

ABD Başkanı Trump'ın Erdoğan'ı "İşini düzgün yapan tek kişi" diye övdü, AKP'nin yayın organları bu sözleri aynı şekilde manşetine taşıdı.

Trump'ın övgüsüyle mutlu oldular: Erdoğan dışında hiç kimse...

Brüksel’deki NATO Zirvesi’nde yaşananlarla ilgili CBS televizyonuna katılan ABD’li gazeteci Ian Bremmer, ABD Başkanı Trump’ın zirvedeki temaslarından önemli noktaları aktarırken, Erdoğan ile ilgili yaptığını belirttiği yorumları AKP medyasının “hoşuna gitti”.

Bremmer, ABD Başkanı Trump’ın toplantı sırasında çok sinirli olduğunu belirterek “Trump toplantıda liderlerden daha fazla harcama için taahhüt alamadı. Birçoğu parlamentodan izin almalıyız, devam eden bir sürecimiz var, size daha fazla harcama yapacağımızı söylemeyiz diyordu. Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a döndü ve şöyle dedi: Erdoğan dışındaki hiç kimse işini düzgün yapmıyor. Sonra da Erdoğan’la yumruk tokuşturdu” dedi.

Özellikle seçim döneminde sahte bir emperyalizm karşıtı söyleme sarılan Erdoğan’ın NATO’nun en büyük üyesi olan ABD tarafından “ödevlerini eksiksiz yerine getirdiği” için övülmesi AKP’nin işbirlikçi yüzünü bir kez daha ortaya koyarken, Trump’ın söylediği belirtilen bu sözler AKP’nin yayın organlarını ise memnun etti.

İşte ilgili haberin Hürriyet, Star, Akşam ve Yeni Şafak’taki başlıkları: