'Zorlu bir finans krizi içindeki bir müttefike karşı gümrük vergilerini ikiye katlamak zalimce'

Trump'a bir yanıt da Washington Post yazarı ve uluslararası politikalar uzmanı Brian Klaas'tan geldi. 

'Zorlu bir finans krizi içindeki bir müttefike karşı gümrük vergilerini ikiye katlamak zalimce'

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından “Türkiye’den çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına onay verdim. Türk lirası güçlü dolarımız karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor” ifadeleriyle Türkiye’den çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına dönük yaptırım kararına onay verdiğini açıklamıştı.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Eş Başkanı Carl Bildt, ABD Başkanı Trump’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayarak “Zorlu bir finans krizi içindeki bir müttefike karşı gümrük vergilerini ikiye katlamak zalimce. Gerçekten” paylaşımında bulundu.

“Şu sıra Türkiye ile ilişkilerimiz hiç iyi değil” yorumuyla Türkiye’ye dönük yeni yaptırım planını açıklayan Trump’a bir yanıt da Washington Post yazarı ve uluslararası politikalar uzmanı Brian Klaas’tan geldi.

Brian Klaas, Trump’un sosyal medya hesabından yaptığı gönderiye kendi hesabından verdiği yanıtta “Erdoğan’ın hayranı değilim, ama (Trump’ın çıkışı) pervasız bir çıkış. Türkiye bir NATO üyesi ve Türkiye’de bulunan bir ABD hava üssünde (İncirlik) 50 nükleer bomba bulunuyor. Trump’ın tweetleri ciddi ulusal ve uluslararası güvenlik riskleri teşkil etmeye devam ediyor”