Trump ve kızından 'ırkçılık' karşıtı paylaşım

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve Beyaz Saray Danışmanı Ivanka Trump, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, 1 yıl önce Charlottesville'de yaşanan siyahlara yönelik şiddet saldırılarını hatırlatarak, "ırkçılığa ve neonazizme yer yok" dedi.

Trump ve kızından 'ırkçılık' karşıtı paylaşım

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı ve Beyaz Saray Danışmanı Ivanka Trump, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, 1 yıl önce Charlottesville’de yaşanan siyahlara yönelik şiddet saldırılarını hatırlatarak, “ırkçılığa ve neonazizme yer yok” dedi.

Irkçı yaklaşımlarıyla sık sık eleştirilere konu olan ABD Başkanı Donald Trump’ın aynı zamanda beyaz saray danışmanı olan kızı Ivanka Trump twitter hesabı üzerinden ırkçılık karşıtı bir mesaj yayınladı.

Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde 1 yıl önce beyazların üstünlüğünü savunanların gösterileri sonrası ortaya çıkan şiddet olaylarında bir kişi ölmüş, 30’dan fazla kişi yaralanmıştı.

Olayların  yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Ivanka Trump “1 yıl önce Charlottesville’de nefret, bağnazlık ve şiddetin çirkin bir şekilde sergilenmesine şahit olduk. ABD’liler özgürlüğü, ifade özgürlüğünü ve fikirlerde çeşitliliği koruyan bir ülkede yaşarken ülkemizde beyazların üstünlüğünü savunanlara, ırkçılığa ve neo-nazizme yer yok” ifadelerini kullandı.

Trump’tan da mesaj geldi

Donald Trump’dan da konuya ilişkin açıklama geldi. Twitter’dan yayınladığı mesajda Trump, “1 yıl önce Charlottesville’deki ayaklanmalar anlamsız bir ölüm ve bölünme ile sonuçlandı. Ulus olarak birlik olmalıyız. Her türden ırkçılığı ve şiddet eylemlerini kınıyorum. Tüm ABD’liler için barış” dedi.