'Tropik fırtına' maçları iptal ettirdi

Hafta sonu Türkiye'ye ulaşması beklenen tropik fırtına nedeniyle İzmir’de 29 ve 30 Eylül’de oynanacak tüm amatör futbol müsabakaları ileri bir tarihe ertelendi.

'Tropik fırtına' maçları iptal ettirdi

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, 29-30 Eylül tarihlerinde İzmir’de oynanması planlanan tüm amatör futbol müsabakalarının Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan raporlar doğrultusunda, aşırı olumsuz hava koşulları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi.

Ertelemenin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bilgisi dahilinde yapıldığı aktarılırken, ertelenen müsabakalarda 28 Eylül 2018 tarihinden sonra tescili yapılmış olan oyuncular, yöneticiler ve teknik adamların yer alamayacağı belirtildi.

Ege kıyılarına vurması halinde büyük bir tahribat yaratabileceğinden endişe edilen kuvvetli rüzgar ve yağışın Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında 30 Haziran Pazar günü oynanacak Göztepe – Atiker Konyaspor karşılaşmasını etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu. Bornova Stadı’nda oynanacak maçla ilgili TFF’nin henüz aldığı bir karar bulunmuyor.