Torun Center davasında 6 sanık daha tahliye edildi

Torunlar İnşaat’a ait Torun Center inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin katledildiği iş cinayeti davasında 6 sanık daha tahliye edildi.

Torun Center davasında 6 sanık daha tahliye edildi

6 Eylül 2014’te, Mecidiyeköy’de eski Ali Samiyen Stadyumu arazisi üzerine yapılan Torunlar İnşaat’a ait Torun Center inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin katledildiği iş cinayeti davasında 6 sanık daha tahliye edildi.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında ”görevi kötüye kullanmak” suçlaması ile yargılanan 6 TOKİ görevlisi tahliye edildi. Mahkeme heyeti gerekçeli kararda, ”görevi kötüye kullanmaya yönelik savunmalarının aksini gösterir şekilde mahkûmiyetlerine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği” ifadelerini kullandı.

Sanıkların vekâlet ücretlerini de Hazine ödeyecek

Mahkeme heyeti verdiği kararda vekâlet ücretlerinin de maliye hazinesinden sanıklara ödenmesine karar verdi.

Kararı değerlendiren Avukat Yıldız İmrek, Torunlar davasında adil bir yargılama yapılmadığını söyleyerek, “Hazırlanan iddianamede görevi kötüye kullanmak vardı sadece. İş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğuna değinilmemişti. Bu bağlantı kurulmayınca böyle bir karar çıktı” dedi.