Torpil istenen faks AKP yerine CHP'ye gidince yakalandı

AKP iktidarı döneminde kamuda sıklıkla yaşanan torpil ve kadrolaşma skandallarına bir yenisi daha eklendi.

Torpil istenen faks AKP yerine CHP'ye gidince yakalandı

AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, bir yakınının atanması konusunda AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’dan torpil istedi. Ancak faks numaralarını karıştıran Şimşek’in, torpil talebini yanlışlıkla CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e atmasıyla skandal ortaya çıktı.

AKP Darende İlçe Başkanı Şimşek, dün yapılan memuriyet sınavı için Trabzon Adliyesi İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmesi üzere Ekrem P. isimli memurun kimlik ve sınav bilgilerini AKP Milletvekili Kahtalı’ya göndermek istedi.

BirGün’den Burak Abatay’ın haberine göre; CHP’li Antmen (0 312 420 22 48) ile AKP’li Kahtalı’nın (0 312 420 22 84) faks numaralarını karıştıran Şimşek, ‘torpil’ belgesini yanlışlıkla Antmen’e iletti.

İşte adresi şaşan faks:

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

AKP Türkiyesi’nde “yandaşlık hukuku”nun sayısız örneğinden biri olan “faks kazaları”ndan bir tanesi de geçtiğimiz yıl yaşanmıştı. Afyonkarahisar’da yaşayan genç bir kadın avukat, hâkimlik mülakatı öncesinde özgeçmişini ve sınav sonucunu, AKP’li belediye başkanına ve AKP ilçe başkanına imzalatarak Meclis’te bir milletvekiline gönderdi.  Ancak hâkim adayının faksla gönderdiği evrak yanlışlıkla CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’nun Meclis’teki ofisine geldi. Adayın belgeleri o dönem AKP Afyonkarahisar Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi olan Ali Özkaya’ya göndermek istediği öğrenilmişti.