TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Almanya'da: 'Bu fırsatları kaçırmayın, Türkiye’de yatırım yapın"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 'Türkiye-Almanya Ekonomi Diyaloğu' toplantısında yaptığı konuşmada,  iki ülke arasındaki iktisadi ilişkilere dair konuşurken Avrupa Birliği’ni (AB) İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan en iyi dayanışma örneği olarak niteledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Almanya'da: 'Bu fırsatları kaçırmayın, Türkiye’de yatırım yapın

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ‘Türkiye-Almanya Ekonomi Diyaloğu’ toplantısında yaptığı konuşmada,  iki ülke arasındaki iktisadi ilişkilere dair konuşurken Avrupa Birliği’ni (AB) İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan en iyi dayanışma örneği olarak niteledi.

Türkiye’nin Avrupa ile entegre hale gelmiş olduğunu ve bu durumun hem Türkiye, hem de başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa için önemini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bununla ilgi tek bir çarpıcı örnek vereyim. Bugün AB en çok otomobili nereden ithal ediyor, biliyor musunuz, Türkiye’den. Japonya bizim arkamızda ikinci sırada, Kore üçüncü, ABD ise beşinci. Öte taraftan, AB’nin en çok oto ihraç ettiği ülkeler içinde Türkiye, ABD ve Çin’den sonra üçüncü sırada. İki ülkenin ekonomisi birbiriyle iç içe. Beraber çalışırsak, kazanırız. Yani gerçekten birbirimizin ortağı durumundayız, birbirimize destek olup birlikte kazanmalıyız” diye konuştu.

TOBB Başkanı, konuşmasının devamında Alman iş adamlarını Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ederek “Dün Türkiye’ye güvenip yatırım yapanlar kazandı. İş birliğimizi, ticaretimizi artırmaya devam edelim. Bu fırsatları kaçırmayın. Alman iş adamlarını Türkiye’de yatırım yapmaya davet ediyorum. Türkiye ve Almanya Avrupa’nın iki önemli ekonomik gücü. Dostluğumuz ve ortaklığımız köklü. Bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, yarının kazananları olacak. Türkiye’ye güvenmeye devam edin.” diye konuştu.

Türkiye ve Almanya’nın önde gelen firmaları ve kamu kuruluşlarının katılımıyla yapılan toplantılarda, iki ülke arasındaki iktisadi ilişkiler ve yatırımlarda karşılaşılan sorunların değerlendirildiği toplantılar Berlin’de devam ediyor.

TOBB’un Almanya temaslarının ardından ise  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın Almanya’ya ziyaretleri bekleniyor. Bakan Albayrak’ın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada siyasi, güvenlik, diplomatik ve ekonomik alanlarda görüşmeler yapması ve kimi anlaşmalara imza atması bekleniyor.