TKH'den açıklama: Türkiye NATO tatbikatından çekilmelidir

Türkiye Komünist Hareketi, bugün başlayan ve 7 Kasım'a kadar sürecek NATO tatbikatı için açıklama yaparken, Türkiye'nin tatbikattan çekilmesi çağrısında bulundu.

TKH'den açıklama: Türkiye NATO tatbikatından çekilmelidir

Türkiye Komünist Hareketi, NATO’nun bugün başlayan ve”Soğuk Savaş’tan beri yapılanların en büyüğü” olarak nitelenen tatbikatına Türkiye’nin de katılmasına tepki göstererek çekilme çağrısı yaptı.

29 NATO ülkesinin 50 bin askerle birlikte yüzlerce savaş uçağı ve savaş gemisi ile katıldığı tatbikat TKH’nin yaptığı açıklamada “emperyalist saldırganlığın güç gösterisi” nitelenirken, “Bu tatbikatın ne dünya barışı ne de Avrupa’nın savunulmasıyla ilgisi bulunmaktadır. Özellikle bu tatbikatın doğrudan Rusya’yı hedef aldığı açık bir gerçektir.” denildi.

Türkiye’nin bu tatbikatta yer almasıyla sabah akşam “dış güçlerin hedefinde” olduğundan bahseden AKP’nin yalancı siyasetinin de bir kez daha tescillendiği belirtilen açıklama, Türkiye’nin sözkonusu tatbikattan çekilmesi ve NATO’dan çıkması çağrısıyla son buldu.

Türkiye NATO tatbikatından çekilmelidir’ başlıklı TKH açıklaması şöyle:

Norveç’te gerçekleşen ve ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi emperyalist devletlerin katıldığı NATO tatbikatı, emperyalizmin saldırganlığının bir kez daha sergilendiği bir güç gösterisidir. Bu tatbikatın ne dünya barışı ne de Avrupa’nın savunulmasıyla ilgisi bulunmaktadır.

Özellikle bu tatbikatın doğrudan Rusya’yı hedef aldığı açık bir gerçektir. Doğu Avrupa’da bulunan ülkelere yerleştirilen NATO füzeleri, nükleer anlaşmasından ABD’nin çekileceğini beyan etmesi ve bugün yapılan tatbikat, emperyalist devletlerin niyetini ve planlarını apaçık ortaya koymaktadır.

“Trident Juncture 2018″ adıyla düzenlenen ve düpedüz ABD planlarının parçası haline gelen böylesi bir tatbikata ülkemizin katılması, bir kez daha sabah akşam “dış güçlerin hedefinde” olduğunu iddia eden AKP’nin yalancı siyasetinin göstergesidir.

Ülkemiz NATO tatbikatından çekilmelidir.

Ülkemiz NATO’dan çıkmalıdır!