TKH'den açıklama: Savaşa karşı çıkmak suç değildir, TTB yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi, TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasının ardından "TTB yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır!" açıklaması yaptı.

TKH'den açıklama: Savaşa karşı çıkmak suç değildir, TTB yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi 11 kişinin gözaltına alınmasına karşı sert bir açıklama yaparken, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

TKH imzalı açıklamada, TTB’ye yapılan operasyona ilişkin, “AKP iktidarının korku imparatorluğu yaratarak ülkeyi yönetme girişimine bugün bir halka daha eklenmiştir. “Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu” vurgulayan TTB’nin yöneticilerinin gözaltına alınması bu halkaların en yenisi olarak görülmelidir.” denildi.

Açıklamada sömürü düzeninin gerici bir siyasi iktidar sayesinde faşizan uygulamalar, OHAL, KHK’lar, haksız gözaltı ve tutuklamalar, grev yasakları ile ayakta kalmaya devam ettiğine dikkat çekilirken, savaşa karşı çıkmanın suç sayılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi ve “TTB yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır!” çağrısında bulunuldu.

TKH açıklamasının tamamı şöyle:

“TTB yöneticileri serbest bırakılsın!

AKP iktidarının başlattığı sınır ötesi operasyon ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Türk Tabipleri Birliği’nin Merkez Konseyi üyeleri gözaltına alındı.

AKP iktidarının korku imparatorluğu yaratarak ülkeyi yönetme girişimine bugün bir halka daha eklenmiştir. “Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu” vurgulayan TTB’nin yöneticilerinin gözaltına alınması bu halkaların en yenisi olarak görülmelidir.

Afrin’e dönük sınır ötesi operasyon ile birlikte milliyetçi hamaseti yükselten, kendisini eleştirenlere “bozguncu” yakıştırması yapan; ülkemizdeki eşitsizliklerin, gerici politikaların sahibi ve emperyalizm ile işbirliğinin bir numaralı aktörü olan AKP iktidarının bu adımı kabul edilemez.

Türkiye’de insanların sağlığı konusunda bugüne kadar varını yoğunu ortaya koyan hekimlerin, savaşa karşı sözlerini söylemesi üzerine siyasi hedef haline getirilmeleri ve gözaltına alınmaları tam da ülkemizin geldiği noktayı göstermesi açısından önemlidir. Sömürü düzeni, gerici bir siyasi iktidar sayesinde faşizan uygulamalar, OHAL, KHK’lar, haksız gözaltı ve tutuklamalar, grev yasakları ile ayakta kalmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından miting meydanlarından verilen talimat, bugün gözaltılarla yerine getirilmiştir. Bu süreçte TTB’nin yaptığı açıklama AKP’nin yandaşları tarafından çarpıtılmış, TTB ve yöneticileri hedef tahtasına yerleştirilmiştir. Yargı tek adama göre, yürütme tek adama göre, yasama tek adama göre şekillenmekte, bununla birlikte sermaye sınıfı da, ülkemizdeki tüm gerici ve işbirlikçiler de bu sistemden nemalanmaktadır.

Savaşa karşı çıkmak suç değildir!

Hekimlerin, “Savaşın yıkıcı sonuçlarına” işaret etmeleri ve bunu insan sağlığının iyiliği üzerinden değerlendirmeleri de suç değildir!

Bugüne kadar ülke ve bölgemizdeki tüm sağlık sorunları hakkında görüşünü bildiren ve bununla ilgili çözüm yolları üretmeye çalışan TTB’nin AKP iktidarı tarafından hedef tahtasına oturtulması kabul edilemez.

TTB yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

30 Ocak 2018″