TKH: 1923 Cumhuriyeti'ni yıktılar, yeni bir Cumhuriyet için sosyalist saflara!

Türkiye Komünist Hareketi, dün itibariyle resmen yürürlüğe giren başkanlık sistemiyle birlikte 1923'te kurulan Cumhuriyet'in yıkıldığını belirtip yeni bir Cumhuriyet için mücadeleye ve örgütlenmeye çağırdı.

TKH: 1923 Cumhuriyeti'ni yıktılar, yeni bir Cumhuriyet için sosyalist saflara!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), dün Erdoğan’ın yemin töreni ve bakanların açıklanmasıyla birlikte resmiyet kazanarak yürürlüğe giren başkanlık sistemi için açıklama yaptı.

Dün itibariyle 1923 Cumhuriyet’inin bitirildiği ve padişahlık yetkileriyle donatılan başkanlık sistemine geçildiği belirtilen açıklamada, artık bu sistemle birlikte laikliğin rafa kaldırılacağı, emperyalizmle bağımlılığın artarak süreceği ve sermayenin emeğe dönük saldırıları daha da ağırlaşacağı kaydedildi.

Sermayenin bu açık diktatörlük ilanına komünistlerin boyun eğmeyeceği vurgulanan açıklamada, “Yeni bir Cumhuriyet” mücadelesi için örgütlenme ve parti saflarına katılma çağrısı yapıldı.

TKH açıklaması şöyle:

1923 Cumhuriyeti’ni yıktılar

Yeni bir Cumhuriyet emekçilerin omuzlarında yükselecek!

Erdoğan’ın dün Meclis’te ettiği yeminle başkanlık rejimi resmen başlamış, 1923 yılında kurulan Cumhuriyet bu adımla birlikte yıkılmıştır.

1923 yılında padişahlığı kaldıran ve emperyalist işgale direnerek kurulan, bağnazlığa ve tabiyete karşı laikliği ilke edinen 1923 Cumhuriyet’i bitirilerek padişahlık yetkileriyle donatılan başkanlık sistemine geçilmiştir. Artık bu sistemde tek adam yönetimi olacaktır. Meclis tasdik kurumuna dönüşecektir. Laiklik rafa kaldırılacaktır. Emperyalizmle bağımlılık artarak sürecek, sermayenin emeğe dönük saldırıları daha da ağırlaşacaktır.

Başkanlık, emperyalist merkezler tarafından planlanan ve 16 yıldır adım adım hayata geçirilen gerici dönüşüm projesidir.

Bugün başkanlık ülkemiz için değil emperyalizme göbekten bağlı sermaye sınıfının çıkarlarına daha hızlı hizmet etmek içindir.

Başkanlık sermaye diktatörlüğünün açık ve doğrudan aracıdır!

Dün boyun eğmedik, bugün de boyun eğmeyeceğiz!

Yeni bir Cumhuriyet mücadelesi yükseltilmelidir!

Emperyalist işgale ve saltanata karşı kurulan 1923 Cumhuriyet’ini bitirenler ve yıkanlar bizzat işbirlikçi sermaye sınıfı, patronlardır!

Yeni bir Cumhuriyet ise, emekçilerin omuzlarında yükselecektir!

Yeni bir Cumhuriyet için sosyalist saflara!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

10 Temmuz 2018