TKH'den 3 yeni büro açılışı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) komünist şair Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümünde il ve ilçe örgütlerini açarak büyümeye, sosyalizm mücadelesini yükseltmeye devam ediyor.

TKH'den 3 yeni büro açılışı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) komünist şair Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümünde il ve ilçe örgütlerini açarak büyümeye, sosyalizm mücadelesini yükseltmeye devam ediyor.

“Millet ittifakı sahte umutlar dağıtıyor”

Bakırköy’de büro açılışında konuşan TKH MK üyesi Kamil Tekerek,  3 Haziran’da parti örgütlerinin açılıyor olmasının Nazım Hikmet’in mücadelesini büyütmek açısından önemli olduğunu belirtti. Tekerek, korsan seçimlerden bahsederek halkın seçimlerde oy verecekleri parti üzerinden aritmetik hesaplara ve dört işleme siyasetine mahkum edildiğini vurguladı, Komünistlerin bugüne kadar gericiliğe, sömürüye ve emperyalizme karşı mücadele ettiğini, AKP iktidarının Demireller’den ve Özallar’dan aldığı bayrağıileriye götürmek için elinden geleni yapmaya çalıştığı zamanlarda devrimcilerin buna “dur” dediğini anımsatan Tekerek, bugün düzen muhalefetinin sol gösterip sağ vurduğundan bahsetti. Sağcı adaylarla, gerici ve faşistlerle kurulan Millet İttifakının sahte umut dağıttığını, bunun dışında AKP karşıtı siyaset yaptığı söylenen HDP’ninse yine İslamcı adaylarıyla, NATO’ya hayırhah bakmasıyla ve Ortadoğu’da emperyalizm işbirlikçiliğine onay vermesiyle hatırlandığını belirtti.
Bu koşullarda Türkiye’de devrimcilerin ve komünistlerin bu yanlışlara işaret etmek zorunda olduğunu ve komünistlerin bu iki çizgiye yedeklenmeyeceğini söyleyen Tekerek, Komünistlerin bugün Sosyalist Türkiye sözü verdiklerini ifade ederek sözlerini sonlandırdı..

“Konya’da kızıl bayrak dalgalanıyor”

Konya’da konuşan TKH MK üyesi Ahmet Tarık Yenil, 24 Haziran seçimlerinin sağın sağla mücadelesi olduğunu belirtti. Parti bürosunun açılmasıyla beraber Konya’da kızıl bayrağın dalgalandığını söyleyen Yenil, önümüzdeki günlerde farklı kentlerde de parti bürolarının açılışın yapılacağına vurgu yaptı ve işçilerin, ilerici-devrimci öğrencilerin, kadınların ve yurtseverlerin örgütlü mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

“Umut sosyalizmden yana”

İzmir’deki açılışta konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, 4 Haziran seçimlerine ilişkin, korsan seçimin bir umut olamayacağını ve umudun sosyalizmden yana olacağını söyledi. Konuşmasını kısa tutan Tekerek, ”Komünistler nerede bir bina açıyorsa bilin ki orada büyüyen bir komünist parti vardır” dedi.

İzmir İl örgütü açılışı:

http://gazetemanifesto.com/2018/06/03/tkh-izmir-il-orgutu-acildi/

Konya İl örgütü açılışı:

http://gazetemanifesto.com/2018/06/03/tkh-konya-il-orgutu-acildi-parti-buyuyor-yoluna-devam-ediyor/

İstanbul – Bakırköy İlçe örgütü açılışı:

http://gazetemanifesto.com/2018/06/03/tkh-bakirkoy-ilce-orgutu-acildi/