Yoldaşları Kemal Bulut'u sonsuzluğa uğurladı

Önceki gün hayatını kaybeden Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi ve tarihsel TKP'li Kemal Bulut bugün dostları ve yoldaşları tarafından toprağa verildi.

Yoldaşları Kemal Bulut'u sonsuzluğa uğurladı

Önceki gün aramızdan ayrılan tarihsel TKP’li ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi Kemal Bulut bugün toprağa verildi. Bulut’u İstanbul Alemdağ Mezarlığı’nda yoldaşları, yakınları ve dostları sonsuzluğa uğurladı.

1980 öncesi Türkiye Komünist Partisi’nin neferlerinden olan Bulut, uzun yıllar işçi sınıfı içerisinde partili mücadelenin büyümesi için çalışmıştı. DİSK’e bağlı Maden-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Profilo Telgra fabrikasının iş yeri temsilciliğini yapan Bulut, 12 Eylül sonrasında ise Yunanistan Lavrion’da politik göçmenlerin bulunduğu mülteci kampında TKP sorumlusu olarak görev almıştı.

Bulut’un bugün TKH üyeleri, emektar TKP’liler, dostları ve sevenleri tarafından sonsuzluğa uğurlanışı sırasında TKH Merkez Komite Üyesi Kemal Parlak bir konuşma yaptı.

Bulut’un tüm ömrünü Türkiye işçi sınıfının örgütlenmesine adadığını belirten Kemal Parlak, “Kemal Bulut yoldaşımız en ağır dönemlerde en ağır görevleri aldı. Türkiye işçi sınıfının faşizme karşı ihtar eylemlerinde Kemal Bulut yoldaşımız görevinin başındaydı. DGM Direnişi’nde yine görevinin başındaydı. Profilo fabrikasında direnişinin önderlerinden oldu. 80 darbesinden hemen sonra yılmadı. Herkes köşeye çekilirken Kemal Bulut önderliğinde Profilo işçileri cuntaya karşı direniş örgütledi” dedi.

“Bulut’a ve Bulut’tan önce mücadelede ölenlere bir sözümüz var” diyen Parlak, “Sizin özleminiz gerçekleşecek. Sizin açtığınız yolda Türkiye’de işçi sınıfı yeniden ayağa kalkacak, yeniden mücadele bayrağını yükseltecek.” ifadelerini kullandı.

Bulut’un cenazesi daha sonra alkışlar eşliğinde toprağa verildi.