"Türkiye Cumhuriyeti şeriat devleti değildir!"

Komünistler, Erdoğan tarafından başlatılan "İslam'ın güncellenmesi" tartışmalarına karşılık yaptığı açıklamada, "Halkımız, teokratik bir dikta rejimine alıştırılmak istenmektedir." dedi.

Türkiye Komünist Hareketi, son dönemde başta Nurettin Yıldız olmak üzere bir dizi gerici ismin gündemden eksik olmayan skandal fetvaları ve buna karşın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘İslam’ın güncellenmesi’ çıkışıyla yeni bir tartışma başlatması üzerine sert bir açıklamada bulundu.

Açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin laik bir devlet olduğuna vurgu yapılırken, ‘güncelleme’ tartışmalarıyla halkın teokratik bir dikta rejimine alıştırılmak istendiği belirtildi. “Ülkemiz sanki şeriat devletiymiş gibi yürütülen bu tartışmaların arka planında yobazlığın ve gericiliğin normalleştirilmesi vardır.” denilen açıklamada, CHP’nin de tartışmaya AKP’nin de gerisine düşerek katıldığına işaret edilirken, bu gündemle iktidarın Afrin ve Kıbrıs’ta devam eden işbirlikçi misyonunun gözden kaçırılmaması gerektiğine dikkat çekildi.

TKH açıklaması şöyle:

KOMÜNİSTLER DİYOR Kİ: Türkiye Cumhuriyeti şeriat devleti değildir!

Son günlerde İslam’ın ya da İslam fıkhının güncellenmesi üzerine yürütülen tartışmaların, adı Cumhuriyet olan laik bir ülkede yapılması büyük bir garabet ve skandaldır. Garabetin ve skandalın en büyüğü ise bu tartışmanın bizzat Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından başlatılması ve laik olarak bildiğimiz ana muhalefet ve muhalefet partilerinin de bu tartışmaya katılmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir. Fıkıh tartışmalarının devlet kademesinde, anayasamızda, hukukumuzda yeri bulunmamaktadır. Bu tartışmayı ancak krallıkla yönetilen Suudi Arabistan gibi ya da mollalar tarafından yönetilen İran gibi şeriat devletlerinde yaparsınız!

Halkımız, teokratik bir dikta rejimine alıştırılmak istenmektedir. Ülkemiz sanki şeriat devletiymiş gibi yürütülen bu tartışmaların arka planında yobazlığın ve gericiliğin normalleştirilmesi vardır.

Bu tartışmaya, kendisini cumhuriyetin kurucu partisi olarak sunan CHP’nin, AKP’den daha geri bir noktadan katılması ise düzen siyasetinin geldiği yeri göstermesi açısından manidardır.

Ülkemiz şeriat devleti değildir. Fıkıh tartışmalarıyla gerçek gündemlerin üzeri örtülemez. Afrin Operasyonu sonrası ABD emperyalizmi ile el ele vererek Suriye’nin bölünmesine ortak olan AKP’nin gerçek niyetleri ve yine emperyalizm için Kıbrıs’ta ortaya çıkan AKP işbirlikçiliği görülmelidir.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

13 Mart 2018