TKH Sancaktepe İlçe Örgütü'nden 2 Temmuz anması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Sancaktepe İlçe Örgütü, Sivas Katliamı ile ilgili polis tacizi altında basın açıklaması düzenledi.

TKH Sancaktepe İlçe Örgütü'nden 2 Temmuz anması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Sancaktepe İlçe Örgütü, 2 Temmuz 1993 de gerçekleşen Sivas Katliamı ile ilgili Sancaktepe Demokrasi Caddesinde basın açıklaması düzenledi. Açıklama polisin bütün engelleme çabalarına rağmen Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinden katılan emekçilerin kararlı tutumu ile yapıldı.

Sancaktepe İlçe Örgütü’nden Dilsaz Padar’ın okuduğu basın açıklamasında “25 yıl önce Sivas Madımak otelinin önünde biriken ve 35 insanımızı yakarak katledenler, sadece Sivas’ı değil bugün bir ülkeyi ve hatta Ortadoğu’nun geleceğini de yakmaya devam etmektedir.” denilirken “Katliamda sorumlulukları açık olan ve bugün halâ yüzsüzce ‘pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş’ diyerek katliamı meşrulaştıran tescilli yobazların düzen muhalefeti tarafından AKP’den kurtulma söylemiyle solcu ve kahraman ilan edildiği günlerden geçmekteyiz. Biz komünistler, ne Sivas’ın unutulmasına, ne de ülkemizin geleceğinin bu gerici zihniyetin elinde yok edilmesine izin vermeyeceğiz! Sivas katliamcılarının siyasi iktidar tarafından kollanmasına bugüne kadar boyun eğmediğimiz gibi düzen muhalefetinin Sivas katliamında payı olanları aklamasına da izin vermeyeceğimizi ve bu durumu kabullenmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Ülkemizin AKP iktidarından ve yarattığı karanlıktan kurtuluşu, yobazlara karşı yobazları sahte umut haline getirmekle, sağcılığı sağcılıkla ikame etmekle gerçekleşmeyecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının ardından kitleye seslenen TKH MK üyesi Ahmet Tarık Yenil de yobazların bu ülkenin ilericiliğine saldırdığını, buna rağmen bu damarı yok edemediğini belirtti. Yobazların NATO’ya, emperyalizme ve zengin sınıfa sıkı sıkıya bağlı olduğunu anlatan Yenil mücadelenin laiklik, emek ve bağımsızlık mücadelesi olduğunu ifade etti.

Eylem Sivas’ta katledilen aydınlarımızdan Behçet Aysan’ın ‘Yarın Diye Bir Şey Var’ şiirinin okunması ile son buldu.

Eylemin ardından TKH Sancaktepe İlçe Binası önünde Sivas’ta yitirdiğimiz 35 aydın ve yurttaşımız mumlar ve karanfiller ile anıldı.