TKH: Küba Devrimi tüm dünyaya ilham vermeye devam ediyor…

Küba Devriminin 59. yılında Türkiye Komünist Hareketi(TKH) tarafından bir açıklama yayımladı.

TKH: Küba Devrimi tüm dünyaya ilham vermeye devam ediyor…

Küba Devriminin 59. yılında Türkiye Komünist Hareketi(TKH) tarafından bir açıklama yayımlanarak, “Komünistler, cehalet ve açgözlülükten beslenen ABD gericiliğinin yeni saldırıları hayata geçirdiği ve bu yöndeki tehditlerinin yeniden yükseldiği bu dönemde bölgesinde ve dünyada emekçi halklar için ilham kaynağı olmayı sürdüren Küba emekçileri ile mümkün olan her yolla dayanışmayı devrimci bir görev olarak üstlenmişlerdir.” denildi.

Yayımlanan açıklamanın tamamı şöyle:

Küba’da, Devrim’in ve işbirlikçi diktatör Batista’nın kovulmasının 59. yıldönümünde Fidel Castro, Che Guevara ve yoldaşları ile Küba halkını yoldaşça dayanışma duyguları ile selamlarız.

59 yıl önce Batı Yarımküre’nin eşitlik ve özgürlük kalesi haline gelen Küba, ABD başta olmak üzere emperyalizmin tüm saldırganlığına ve ambargolarına karşın tüm Küba emekçileri için eşit ve özgür bir yaşamın kurulmasını sağlamıştır. 59 yıl boyunca tüm zorluklara rağmen insanca bir yaşamın gereklerini sağlamak ve sosyalizmin inşası için büyük bir kararlılık ve mücadele ortaya koyan Küba’nın önündeki zorlukları aşacağını da biliyoruz.

Komünistler, cehalet ve açgözlülükten beslenen ABD gericiliğinin yeni saldırıları hayata geçirdiği ve bu yöndeki tehditlerinin yeniden yükseldiği bu dönemde bölgesinde ve dünyada emekçi halklar için ilham kaynağı olmayı sürdüren Küba emekçileri ile mümkün olan her yolla dayanışmayı devrimci bir görev olarak üstlenmişlerdir.

Türkiyeli komünistler olarak yeni bir mücadele yılında 59. yaşına giren Küba Devrimi’ni, onu gerçekleştiren emekçi Küba halkını ve öncüleri Küba Komünist Partisi’ni bir kez daha yoldaşça selamlıyor, dayanışma duygularımızı iletiyoruz.

Yaşasın Küba ve sosyalizm!

Küba Si Yanki No!