TKH Gençliği'nden Ertuğrul Özkök'e yanıt!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, dün (6 Ağustos 2018) yayımlanan köşe yazısında 68 kuşağını hedef almış ve "Ben dünyadaki 68’i büyük bir devrim olarak gördüm, ama Türkiye’nin 68’ini kötülüklerin başlama yılı olarak eleştirdim" demişti...

TKH Gençliği'nden Ertuğrul Özkök'e yanıt!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, dün (6 Ağustos 2018) yayımlanan köşe yazısında 68 kuşağını hedef almış ve “Ben dünyadaki 68’i büyük bir devrim olarak gördüm, ama Türkiye’nin 68’ini kötülüklerin başlama yılı olarak eleştirdim” demişti. Türkiye Komünist Hareketi Gençliği’nden (TKH Gençliği) konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı.  “Denizlerin, Mahirlerin isimleriyle anılan devrimci gençlik mücadelesine, dönemin Sosyalist Türkiye kavgasına liberal dönekler “68 kötülüklerin başlangıcıydı” diyebiliyor.” denilen açıklamada “Biz bu geleneği bugün gerici AKP rejimine karşı büyüten iradeyi temsil ediyoruz siz ise bugünkü rejimi.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Ertuğrul Özkök’e yanıtımızdır!

Ertuğrul Özkök Hürriyet gazetesinde yayımlanan köşe yazısının ilgili bölümünde şöyle buyurmuş: “Ben dünyadaki 68’i büyük bir devrim olarak gördüm, ama Türkiye’nin 68’ini kötülüklerin başlama yılı olarak eleştirdim.”

Bu ülkenin ilerici birikimine her geçen gün hakaretler yağdırılıyor, olmadık yakıştırmalar yapılıyor. Sermaye sınıfın medya organlarında kirli kalemler köşelerini hakikatleri çarpıtmak için kullanabiliyor. Denizlerin, Mahirlerin isimleriyle anılan devrimci gençlik mücadelesine, dönemin Sosyalist Türkiye kavgasına liberal dönekler “68 kötülüklerin başlangıcıydı” diyebiliyor.

Devrimci 68 kuşağının Ertuğrul Özkök için “kötülüklerin başlangıcı” olması gayet normaldir. Bu rezil düzen devam etsin, sömürü çarkı alabildiğine dönsün isteyenler, “ABD’nin sınırları Kars’tan başlar” diyenler için kötülüklerin başlangıcıdır. Bağımsız, Sosyalist Türkiye hedefi piyasacılığın borazanlığını patronların gazetelerinden yapanlar için kötülüklerin kaynağıdır. Fakat bu ülkenin emekçi halkları için patronların, dönek liberallerin, emperyalistlerin sözünün zerre kadar önemi yoktur.

Çarpıtılmayacak hakikat ise 68 kuşağının üniversite sıralarından kopan onurlu komünist kuşak olduğudur. Keza  68 Kuşağının devrimci mücadelesi, bir şeyin başlangıcı veya sonu olarak değil bu memlekette eşitlik ve özgürlük mücadelesinin memlekete karşı sorumluluk duyan gençlerin mücadeleye iştirak ettiği ve memleketin gidişatını değiştirdiği dönemi ifade eder.

Kirli kaleminiz sermaye sınıfının paçavralarında hayasızca 68’e hakaret edebilecek kadar batmıştır Ertuğrul Bey. Sizin sözünüz sizde kalsın ,68’in onurlu mücadelesi ise bizde. Biz bu geleneği bugün gerici AKP rejimine karşı büyüten iradeyi temsil ediyoruz siz ise bugünkü rejimi.

TKH Gençliği yeni bir komünist kuşağın habercisi olarak, Sosyalist Türkiye kavgasını patronlara, emperyalistlere ve 68 kuşağını “kötülüklerin başlangıcı” bilenlere karşı yükselteceğini, emekçi halkın çıkarları için kendi yaşamlarını feda etmekten geri durmayan devrimcilere dil uzatma hadsizliğinde bulunanlara meydan bırakmayacağını bir kez daha beyan eder.

TKH Gençliği

6 Ağustos 2018″