TKH Çekmeköy İlçe Örgütü açıldı

TKH Çekmeköy İlçe Örgütü açıldı: İşçi sınıfı İstanbul’da yeni bir mevzi kazanmıştır

TKH Çekmeköy İlçe Örgütü açıldı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Çekmeköy İlçe Örgütü bugün yapılan etkinlikle açıldı. Yaklaşık bir aydır açılış çalışmalarını yürüten TKH üyeleri, dostları ile bugün ilçe örgütünün açılışında yan yana geldi.

TKH Çekmeköy ilçe sorumlusu Umut Tizci tarafından yapılan açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından, Türkiye Komünist Partisi’nin emektarlarından TKH Parti Konseyi üyesi İbrahim Özyürek söz alarak, TKP’nin 98. kuruluş yıldönümünde Çekmeköy’de TKH binasının açılmasının önemine vurgu yaptı.

“Türkiye Komünist hareketi işçilerin davasını yükseltecektir”

Özyürek’in ardından söz alan TKH Merkez Komite üyesi Ahmet Yenil şunları ifade etti:

“Partimizin bugün Çekmeköy’de attığı bu adım önem taşımaktadır. Türkiye’de sosyalist hareket geri çekiliyor. 12 Eylül sonrasına benzer bir geri çekilme yaşıyor. 24 Haziran seçimleri dönüm noktası olmuş 1923 Cumhuriyeti’nin tabutuna son çivisini çakmıştır. Bu cumhuriyetin değişimi burjuvazi ile birlikte olmuştur. 24 Haziran eski rejimin kapatmış, yeni bir rejimin sayfasını açmıştır. Bu sayfada gericilik, işçi düşmanlığı, ABD işbirlikçiliği, piyasacılık yer almaktadır. Bu sayfada Türkiye ilericiliği, anti emperyalizm, işçilere ve komünistlere yer yoktur. Fakat Türkiye Komünist Hareketi işçilerin davasını yükseltecektir.

Son dönemlerde yaşanan siyasi gelişmeler ile ilgili halkımızın kayıkçı kavgası, timsah gözyaşları gibi çok güzel tabirleri vardır. Bilindiği üzere ülkemiz AKP iktidarı eliyle uzun yıllar boyunca emperyalizmle tam boy işbirlikçilik sularında dolaşmıştır. Gelinen noktada ise ABD’ye kafa tutuyor görünmesine rağmen, dün İran’da yapılan görüşmelerde iktidar açık bir şekilde emperyalizmin çıkarını savunmuş, cihatçıların kurtarılabilmesi için ihtiyaç duydukları zamanı, ateşkes talep ederek yerine getirmişlerdir. Bu Türkiye’nin alnına çalınmış kara bir lekedir.

Bugün ABD’nin kültürüne, üssüne, işgaline karşı mücadele etmek gerekir. Aydınlar, sendikacılar, gazeteciler tarafından dün yayınlanan ‘ABD kovulmalı, bu düzen değişmeli’ başlıklı bildiri tam da bu mücadele için ortaya çıkmıştır. Aydınların başlattığı bu mücadele sokağa taşınmalıdır. Partimiz bu görevle hareket edecektir.TKH yurtseverlik bayrağını yükseltecektir”

“TKH GERİCİLİĞE, İŞBİRLİKÇİLİĞE VE PİYASACILIĞA KARŞI MÜCADELENİN GARANTİSİDİR”

Ahmet Yenil’den sonra TKH MK üyesi Kamil Tekerek söz aldı ve şunları kaydetti:

“Partimizin bugün Çekmeköy’de açtığı ilçe örgütü ile işçi sınıfı yeni bir mevzi kazanmıştır. Türkiye’de sosyalist hareketin oldukça çetin bir dönemden geçtiğini ifade etmemiz gerekiyor. Sürecin çetin olması tek başına sermaye devletinin ve burjuvazinin sola dönük uygulamaları ile açıklanamaz. AKP iktidarı boyunca sermaye sınıfı mevzilerini ilerletmiş tüm özelleştirmeler, emek düşmanı politikalar ve emperyalizm işbirlikçiliği bu mevzilerin tahkimatı olarak kullanılmıştır.

Bunlarla birlikte siyasal İslam’ın iktidara yerleşme süreçleri aynı zamanda işçi sınıfının en temel haklarının tasfiyesi ile paralel ilerlemiştir. O yüzden sermaye politikalarındaki bu bütünlüğü görmeden, gericiliğe, işbirlikçiliğe ve piyasacılığa karşı mücadele bütünlüğünü kurmadan işçi sınıfının mevzilerini ilerletmesi beklenemez.

Geçmişte komünistler tüm bu başlıklara karşı büyük bir mücadele verdi. Gelecekte de TKH bu mücadelenin garantisi, öncü kolu ve örgütleyicisidir. Bugün “ABD kovulmalı, bu düzen değişmeli” diyen komünistler, işçi sınıfının bağımsız siyasi hattının oluşması ve emekçilerin temsiliyeti için mücadele etmektedir. Yoksa tüm düzen partilerinden tutun, patron örgütlerine ve liberallere kadar herkes emekçiler adına konuşmaktadır.

Bu noktada, geçtiğimiz ay yapılan Parti Kongresi’nde alınan bir kararı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Partimiz bugünden itibaren 2019 yılını “İşçileşme yılı” olarak ilan etmiştir. Türkiye Komünist Hareketi bu hedef doğrultusunda sadece ekonomik talepler değil, siyaseten de işçi sınıfının toplumsal alanda çıkış yapacağı bir süreci örgütleyecektir. Türkiye’de solun değerleri anti emperyalizm, kamuculuk ve aydınlanmadır. Dolayısıyla emekçilerin cephesi tam da bu değerle anılmalıdır. Bizim daha çekilebilir bir sömürü düzeni gündemimiz yoktur.

Son olarak, TKP’nin 98. kuruluş yıldönümünde açtığımız Çekmeköy ilçe örgütümüzün, bu bölgedeki emekçiler açısından hayırlı olmasını diliyor ve başta Mustafa Suphi olmak üzere bugün aramızda olmayan sosyalizm mücadelesinin neferlerinin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”