Timur Selçuk 50. sanat yılını kutladı: Dik durmaya devam

Piyanist, besteci ve yorumcu Timur Selçuk 50. sanat yılını konserle kutladı.

Timur Selçuk 50. sanat yılını kutladı: Dik durmaya devam

Piyanist, besteci ve yorumcu Timur Selçuk 50. sanat yılını konserle kutladı. Timur Selçuk sahnede yaptığı konuşmasında “Havlu atmak yok arkadaşlar. Dik durmaya devam.” ifadelerinde bulundu.

Most-Uniq Açıkhava Konserleri’nde sahneye çıkan usta sanatçı, 50. yılını kutladı. Sanatçı Timur Selçuk sahnede yaptığı teşekkür konuşmasında “Hepiniz hoş geldiniz. Ne güzel, yarım asır sonra tekrar birlikteyiz. İnşallah 25 ya da 50 yıl sonra ben yoğun bakımda olduğumda benim için dua edersiniz. Havlu atmak yok arkadaşlar. Dik durmaya devam.” dedi.

Konserde yorumladığı eserlerin çoğunda piyanosunu çalan Selçuk, babası Münir Nurettin Selçuk’un eserlerine de konserde yer verdi.

Sanatçı konserine Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Böyledir Akşamları İstanbul’un” eseriyle başladı. Orhan Veli Kanık’ın “Hürriyete Doğru”, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Son Aşık”, Orhan Veli Kanık’ın “Pireli Şiir”, Nazım Hikmet’in “Memet”, Attila İlhan’ın “Böyle Bir Sevmek”, Faruk Nafiz Çamlıbel’in “Sen Neredesin” isimli eserlerinin de aralarında bulunduğu, kendi bestelerinden oluşan geniş bir repertuvarı yorumladı.

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Beyaz Güvercin” adlı eserini seslendirirken sanatçıya bir dansçı da eşlik etti.

İki saati aşkın süre sahnede kalan piyanist ve besteci Timur Selçuk’a sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.